Tgrt Haber
12 Ekim 2023 07:57 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 08:09

Silivri depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama! Öncü deprem mi?

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Silivri'deki 3.1 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medyada hesabından açıklama yaptı. Görür, İstanbul'u endişeye sevk eden "Öncü deprem mi?" sorusuna da cevap verdi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Silivri depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama! Öncü deprem mi?
öncü deprem,deprem,,silivri,istanbul

Olası İstanbul depremi, Türkiye'nin uzun yıllardır gündemindeki yerini korurken, dün Silivri açıklarında meydana gelen 3,1 büyüklüğündeki sarsıntı Megakent sakinlerini endişelendirdi.

Sarsıntının "öncü deprem" olabileceği şekilndeki yorumlar, paniği artırırken ünlü jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

"Birçok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor" ifadelerini kullanan Görür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KİMSE ÖNCÜDER DİYEMEZ"

"Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle..."

https://twitter.com/nacigorur/status/1712218451077443651

Prof. Dr. Görür, paylaşımının altın ise "Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Millet olarak depremleri durduramayız ama deprem dirençli yerleşim alanları yapabiliriz. Yöneticilerimizden talep edin" notunu düştü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...