Tgrt Haber
04 Ekim 2021 15:53

Son dakika! TSK'dan PKK'ya ağır darbe: Ele geçirilmez denen karargaha girdi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım operasyonu kapmasında Avaşin-Basyan’da bulunan, PKK/KCK terör örgütünün “ele geçirilmesi imkânsız” diye tanımladığı sözde doğu karargâhının ele geçirildiğini açıkladı. Mağaraya sızmayı başaran ve teröristlerle çatışmaya giren komandolar, 12 teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Son dakika! TSK'dan PKK'ya ağır darbe: Ele geçirilmez denen karargaha girdi
MSB,Pençe-Yıldırım

Milli Savunma Bakanlığı,  Pençe-Yıldırım operasyonu kapmasında Avaşin-Basyan’da bulunan PKK'nın sözde doğu karargahına girilerek 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada,

"Terör örgütü PKK/KCK’ya Irak’ın kuzeyinde güçlü bir darbe daha indirildi. Pençe-Yıldırım operasyon bölgesindeki Avaşin-Basyan’da bulunan, PKK/KCK terör örgütünün çok güvendiği ve “ele geçirilmesi imkânsız” diye tanımladığı sözde doğu karargâhı ele geçirildi."

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Başarılı bir operasyonla mağaraya sızmayı başaran ve teröristlerle çatışmaya giren Komandolarımız, PKK/KCK terör örgütü mensubu 12 teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hâle getirdi."

“TÜRKİYE'DEKİ TOPLAM TERÖRİST SAYISI 189'A İNDİ”

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin terörle mücadelede çok önemli mesafeler katettiğine değinmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki toplam terörist sayısının 189'a indiğini söyledi. Bunu hayal edebilmenin mümkün olmadığını ve sınırlarımızın ötesinde bize meydan okuyanların bugün oradan meydan okuyamadıklarını söyleyen Soylu, "Kahramanlarımız bir büyük mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Önümüzdeki dönemde de terörle mücadele harekâtına inançlı, inatçı ve kararlı bir ruhla devam edilecek' denildi.

TOPLAM 127 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İlkbahar yaz döneminde gerçekleştirilen 10 bin 850 operasyonda 39’u sözde üst düzey olmak üzere toplam 127 terörist etkisiz hale getirildi, 402 sığınak, mağara ve yeraltı deposu imha edildi.

Operasyonlarda;

- 4’ü kırmızı,
- 1’i mavi,
- 2’si yeşil,
- 10’u turuncu,
- 17’si gri,
- 5’i renk kategorisinde yer almayan
- 39 sözde üst düzey olmak üzere; toplam 127 terörist etkisiz hale getirildi.

402 sığınak, mağara ve yeraltı deposunda, 242 Mayın/EYP, 271 silah, 258 el bombası, 632 tüp ve 13 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...