Tgrt Haber

Gönlümün Filistin'i

27 Mart 2024 09:30 | Güncelleme :27 Mart 2024 09:35

Ve sen şimdi gönlümün içine düşüyorsun Filistin. Ey benim dilimin ucunda bekleyen dilsiz suskunluğum feryat etmeyen sessiz çığlığım. Hadi o en zor  sözcüklerle konuşan yalancı coğrafya ORTADOĞU hey..

Olmuyor imkansızsın BARIŞ bu coğrafyada. Şimdi gel demeye varmıyor lügatimdeki kelimeler umut diye yazamıyorum...üç noktalı cümlelerim yetmez anlatmaya da gel desem sana FİLİSTİN. Gelme şehrine küstüğüm KUDÜS gelme.. Bu sevda yaşamak kadar ağır boynuma. Ağır senin tutsaklığın bana..

Ah FİLİSTİN! Orta Doğunun yetim ülkesi. Bir bilsen; ben sevdikçe seni yükseliyorsun yeniden ben sana aşık oldukça sana FİLİSTİN. Aldanma sever gibi duranlara sen; bir yanımızda kangren bir kalp taşıyorlar yalancı dostların...Vurgun yetik…sen sürgünsün ..Gazze de  hayallerimi  saklıyorum ve Şeria da  gözlerimin hayalleri yasak. Prangaya vurdular geçmişimize …yarınlarımız göz altındayız. Ve sakın zamanı yaşa deme bana FİLİSTİN tutsakken ey sevgili..

Oy Acılar ülkesi FİLİSTİN! Sen kanatlarında gökyüzünü taşıyorsun ve özgürlüğü. Oysa yeryüzü kadar tutsağım ben. Yeryüzü kadar cehennem. Bir yanımda Filistin adlı bir çocuk var! düşleri yanık. Bir kolu kesik. Diğerinde yüreğini taşır. Bir yanımda Irak düştüğüm nazlı gelin Beyrut durur! Gözleri kör, sesi sağır…Öte yakamdan ENDÜLÜS tutar ağlarım

Ve ben kör düğümleri atarım sevdaya, yasaklar koyarım kendime de Ne olur cemrem düşme bu mevsim gönlümün Ortadoğu’suna. Her gelen çokça hüzün, her giden Çocuklarca ölüm ekti bu toprağa. Yokluğun denizinde hiçliğe çektim kürekleri ve seyir defterimin her sayfasında, yukarıdan aşağıya ve çaprazlamasına intihar yüklü bir “ayaz” gizli. Döndür adımlarını benden yürek sızım. Görmüyor musun? Bu aşkın rotası bizsizliğe kilitli.

FİLİSTİN! Gözleri ela hüzün çiçeğim. Bu kaçıncı hüzün sonbaharın ardından döktüğüm? Kaç “elveda” daha söylenecek sana barış adına. Gelme diyorum ANADOLUYUM sana dair kanayan yaram var. Evet. Ateşim ama yüreğinde cürmüm kadar yer yakamam artık.

Ah gözyaşı tutsaklığım! Vurun beni bu akşam yoksam Şeria da vurun alnımdan da bu CUMA tutsaksa EL AKSA. Miraç a yükselen sevgili aşkına ey FİLİSTİN. Sevdasına yüzümü sürdüğüm gül. Ben yaralandım yüzlerce acılara yattım geceleri.

Ah FİLİSTİN! Ben senin canında can iken  derin  ve onarılmaz bir acıdır yaşadığın ; sen bana bu kadar yasaklı ve ben bana bu kadar saklıyken ne olur hesabını sorma bana ayakları kopan FATIMA'nın veremem hesabını..

Sen tüm yokuşları ters çevirip yüreğini özgürlüğe  dikiyorsun inatla. Oysa ben koşamam sana  …prangalar vurdular bize sana varmayalım diye..

OSMANLI tarihten tutar beni. Zeytin dağından baktığım Beyrut ötesi yakar beni. Bir Kızıl Sultan beklerim seni kimselere vermeyen seni artık. Anla FİLİSTİN! Bağışla! Ben sensiz ölüyorum. tutsaklığına yanıyorum mescidi Aksa'yı kurtaracak  Selahattin Eyyüp'ü arıyorum şimdi. Tekrar kurtarsın diye seni Kudüs..

Gönlümün Filistin’i tutsak. Acılara orada bugün aldığımız nefes bize yasak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.