Tgrt Haber
28 Eylül 2023 14:23 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 14:39

'Ek MTV' telaşı e-Devlet'i kilitledi

AYM, ek MTV ödenmesini öngören yasal düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Yaşanan bu gelişmenin ardından, vatandaşlar ek MTV'lerini ödemek üzere e-Devlet Kapısı'na akın ettiler. Sistemde kısa süreli bir yoğunluk yaşandı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: NTV, TGRT Haber
'Ek MTV' telaşı e-Devlet'i kilitledi
,e devlet,

Anayasa Mahkemesi'nin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınmasını öngören düzenlemenin iptali talebini reddetmesinin ardından, vatandaşlar ek MTV ödeme işlemleri için e-Devlet Kapısı'na akın etmeye başladılar.

NTV'nin haberine göre, AYM Genel Kurulu'nun ek MTV kararını açıklamasının ardından, e-Devlet sisteminde vergi ödemelerinin yapıldığı "Araçlarım" sekmesinde yoğunluk oluştu.

E-DEVLET'TEKİ 'ARAÇLARIM' SEKMESİNDE YOĞUNLUK

Sorun kısa süre içerisinde düzeltilse de, belirli aralıklarla hala "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görünecektir." uyarısı vatandaşların karşısına çıkıyor.

Bankaların internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulaması gibi dijital hizmetleri aracılığıyla da ödenebilen ek MTV, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpları telafi etmek için alınıyor. 2023 yılına özel olacak ve bir defaya mahsu alınacak.

EK MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Ek MTV ödenmemiş olan taşıtların muayenesi yapılmayacak ve trafikte kullanılmalarına izin verilmeyecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen bölgelerde, deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescil edilmiş taşıtlar ile deprem nedeniyle ağır hasar gören binaların maliklerine ait taşıtlar, deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen taşıtlar ve depremde birinci derece kan hısımlarını kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den muaf tutulacak.

EK MTV KİM ÖDEYECEK?

Araç alım satımında ek vergi sorumluluğu, işlemin yapıldığı tarihe göre belirlenecek. Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Temmuz'dan önce yapılan devir işlemlerinde aracı alan kişi, sonrasında yapılan satışlarda ise aracı satan kişi ek MTV'den sorumlu olacak.

Kaynak: NTV, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...