Tgrt Haber

Toyota, 2 binin üstünde elektrikli aracını geri çağırdı: İşte sebebi

24 Haziran 2022 17:00 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 17:01
Toyota, 2 binin üstünde elektrikli aracını geri çağırdı: İşte sebebi
toyota,otomobil

Otomobil devi Toyota, 2 binin üzerinde eletrikli aracını bir hata sonucu geri çağırdı. Kaza riski oluşturacak araç, henüz iki ay önce piyasaya sürülmüştü.

Otomobil sektörünün dev isimlerinden Toyota, iki ay önce piyasaya sürdüğü aracını kaza riski nedeniyle geri çağırdı. 2.700 adet aracın çağrıldığını duyuran üretici, bu kararın; ABD, Avrupa, Kanada ve Japonya’yı kapsadığını da belirtti.

Firma, yaptığı açıklamada; araçların sürüş halinde tekerleklerinin çıkmasının direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi ve kazaya yol açabileceği vurgulanarak "Sorun giderilmeden kimse bu araçlara binmemeli" dedi.

TEKERLEK RİSKİNDEN DOLAYI 2 BİNİN ÜSTÜNE ARAÇ ÇAĞRILDI

Toyota, söz konusu sorundan dolayı 2.700 adet bZX4 aracını geri çağırdı. Elbette araçtan daha fazla üretildi. Ancak Toyota şimdilik sadece 2.700 aracını çağırdı. Kaç adet üretildiği sorulunca da Toyota sözcüsü herhangi bir cevap vermedi.

Toyota, sorun konusunda Perşembe günü Japonya'daki düzenleyici kurumları bilgilendirdiğini ve sorunun araştırıldığını duyurdu. Toyota, ilk aracını 14 yıl önce çıkaran Tesla gibi rakiplerine kıyasla elektrikli araç pazarına daha geç girdi.

Toyota, 2 binin üstünde elektrikli aracını geri çağırdı: İşte sebebi

Şirket, pil performansı, bakım ve aracın ikinci el değeri gibi olası kaygılar nedeniyle bu araçları sadece kiralama yöntemiyle piyasaya sürmüştü. Toyota koronavirüs pandemisinde başlayan çip sorunu ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle gelecek ay üreteceği araç sayısını 50 bin adet azaltarak 800 bine düşüreceğini açıklamıştı. Şirket daha önce bu yıl için dünya genelinde 9,7 milyon araç üretmeyi planladığını duyurmuştu.

2.600 SUBARO MARKA ARAÇ DA ÇAĞRILDI

Toyota’ya ek olarak başka bir Japon otomotiv şirketi Subaru da 2.600 elektrikli aracı aynı nedenlerle geri çağırdı. Kısa süre önce Türkiye’de de satışa çıkan Solterra modeli, marka tarafından geri çağrıldı. Bu, aynı zamanda firmanın da ilk elektrikli otomobili idi.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...