Tgrt Haber

Yılan hikayesine dönen Tesla Cybertruck üretim bandından indi

15 Temmuz 2023 21:09 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 21:10
Yılan hikayesine dönen Tesla Cybertruck üretim bandından indi
tesla cybertruck,,tesla fabrika

İlk tanıtıldığı günden bu yana üretiminde pek çok aksaklık yaşanılan Tesla Cybertruck için olumlu gelişme yaşandı. İlk araç Tesla'nın fabrikasındaki üretim bandından indi.

Tesla, ilk elektrikli pick-up modeli olan Cybertruck'un üretimine başladı. İlk araç, ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Giga Texas fabrikasındaki üretim bandından indi.

Şirket resmi Twitter hesabı üzerinden, fabrikadaki çalışanların Cybertruck ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını, "İlk Cybertruck Giga Texas'ta üretildi" notuyla paylaştı. Tesla CEO'su Elon Musk da bu paylaşımı alıntılayarak "Tebrikler Tesla ekibi" açıklamasında bulundu.

1 MİLYONDAN FAZLA ÖN SİPARİŞ ALDI

Cybertruck'un üretiminde birçok gecikme yaşanmıştı. Elon Musk, aracın 2019 yılındaki tanıtım etkinliğinde, 2021'in sonlarına doğru seri üretime başlanacağını ve 2022'de de daha fazla konfigürasyon seçeneği ekleneceğini söylemişti. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi.

Yaşanan bu gecikmelerin sebebi, Cybertruck'un diğer pick-up'lara benzemeyen malzemelere sahip olması şeklinde açıklanıyor. Elon Musk'a göre, Ultra-Hard 30X Cold-Rolled paslanmaz çelikten yapılan aracın, oldukça zorlu bir üretim süreci bulunuyor.

https://twitter.com/Tesla/status/1680121747910148099

Daha önceki açıklamasında "İnsanlar ne kadar çok istiyorsa ve maliyeti karşılayabiliyorsa o kadar çok üreteceğiz" diyen Musk, üretim tam kapasiteye ulaştığında ise yılda 250 bin ile 500 bin civarında Cybertruck satmayı planladığını söylemişti.

Bununla birlikte, analistlere göre bu yılın Ocak ayı itibariyla Tesla'nın yaklaşık 1,7 milyon Cybertruck ön siparişi aldığı belirtiliyor. Bu doğrultuda, Tesla'nın sadece mevcut talepleri karşılamak için bile Cybertruck'u üretmeye yoğunlaşması bekleniyor. 

Öte yandan CEO Elon Musk ve Tesla Tasarım Şefi Franz von Holzhausen, tüm gecikmelere rağmen Cybertruck'un beklemeye değer bir araç olacağını belirtiyor.

CYBERTRUCK FİYATI NE KADAR?

2019 yılında Cybertruck için açıklanan fiyatlar; tek motorlu versiyonu için 39 bin 900 dolar, çift motorlu araç için 49 bin 900 dolar, üç motorlu seçenek içinse 69 bin 900 dolar şeklindeydi. Ancak aradan dört yıl geçtiği göz önüne alındığında, Cybetruck'un çok daha pahalıya satılacağı düşünülüyor.

Kaynak: Electrek

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Electrek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...