Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BMGK'ya çok sert tepki: İsrail’i koruma kuruluna döndüler

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2023 14:55 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 07:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İstanbul,Gazze,BM

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda İslam karşıtlığı yapan Batı'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e seslenerek ''İsrail’i koruma kuruluna döndünüz'' dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kanada’dan ABD’ye Avrupa’dan Asya’ya pek çok yerde Müslümanlara saldırılar oldu. İslam karşıtlığı meşrulaştırılıyor.'' dedi. İsrail-Gazze savaşına değinen Erdoğan, "(BM) Güvenlik Konseyi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'i koruma ve kollama konseyine dönüştü." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün dünyanın pek çok yerinde insan haklarının ayaklar altına alındığı da bir gerçektir. Batı toplumlarını saran İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı insan hakları tehdidinin başında yer alıyor. Terörist ve terör kavramları İslam'a saldırmanın, masumları katletmenin bir kılıfı haline dönüştürüldü.

BATI'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI

Birleşmiş Milletler insan Hakları Evrensel Beyannamesi bundan 75 sene önce büyük umutlarla kabul edildi. Aradan üç çeyrek asır geçmesine rağmen bu metin insanlığın kazanımları açısından kritik bir belge olma vasfını hala koruyor. Daha adil daha özgür, daha insan odaklı bir dünya ideali ile kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 75 yıldır uluslararası topluma sorumluluklarını hatırlatmayı sürdürüyor. Beyanname bu yönüyle küresel barışın ve istikrarın tesisine de rehberlik ediyor. Her ne kadar insan hakları ihlallerini sona erdirememiş olsa da beyannameyi insanlığın onurlu yaşam mücadelesinin köşe taşlarından biri olarak görüyoruz. Beyannamenin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda küresel ölçekte bir hassasiyetin oluşmasına ciddi katkılar sağladığına inanıyoruz.

Her ne kadar insan hakları ihlallerini sona erdirememiş olsa da beyannameyi insanlığın onurlu yaşam mücadelesinin köşe taşlarından biri olarak görüyoruz. Beyannamenin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda küresel ölçekte bir hassasiyetin oluşmasına ciddi katkılar sağladığına inanıyoruz.

Batı toplumlarını zehirli bir sarmaşık gibi saran İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı insan haklarına yönelik tehditlerin en başında yer alıyor. Yabancı düşmanı, ırkçı, ayrımcı ve faşizan uygulamalardan en fazla mağdur olan kesim hiç şüphesiz göçmenlerin çoğunluğunu oluşturan Müslümanlardır.

(Batılı ülkeler) Fikir özgürlüğü bahanesiyle İslam ve Müslüman karşıtı eylemleri meşrulaştırdılar, tasvip ve teşvik ettiler.

EY ABD BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİN?

ABD'nin ret oyuyla maalesef ateşkes reddedildi. Böyle adil bir dünya olur mu? Adil bir dünya mümkün ama Amerika ile değil. Çünkü Amerika İsrail'in yanında parasıyla mühimmatıyla yer alıyor. Ey Amerika bunun hesabını nasıl vereceksin? Açık söylüyorum. Gazze'den sonra hiçbir şey eski hamam, eski tas devam edemez.

BM GÜVENLİK KONSEYİNİN REFORME EDİLMESİ ŞARTTIR

Görevi küresel barışı korumak olan Güvenlik Konseyi, İsrail'i koruma ve kollama konseyine dönüştü. ABD'nin vetosu nedeniyle ateşkes kararı çıkmadı. 13 ülkenin tasarıya evet demesine rağmen sonuç değişmedi. Dünyanın 5'ten büyük olduğu gerçeği bir kez daha görülmüş oldu. BM Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesi şarttır, şart. Bu BM ile, bu BM Güvenlik Konseyi ile insanlığın bir yere varması mümkün değil.

Başıboş köpek sorununu çözeceğiz. Bu sorunu inancımız, kültürümüz çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...