Tgrt Haber
28 Nisan 2022 16:37 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 19:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala resti: Devleti hiçe saydı, bedelini ödeyecek, AİHM karışamaz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a ziyaret öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Osman Kavala kararına herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Osman Kavala resti: Devleti hiçe saydı, bedelini ödeyecek, AİHM karışamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gitti. Erdoğan ziyaret öncesi havaalanında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan'la yeni dönem vurgusu yapan Cumhurbaşkanı, Osman Kavala davası ve CHP'nin tepkisine ilişkin de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bölgemizde sulh ve sükunun hakim kılınması, sorunların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için samimiyetle çaba harcıyoruz. Ziyaretimiz tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak yeni bir işbirliğini başlatmak yönündeki ortak iradeyi başlatmak tezahürüdür.

Hadim'ül Haremeyn'in daveti üzerine böyle bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ilişkilerin artırılması noktasında yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisinde olacağız. Ticaret, yatırımlar ve müteahhitlerimizin başarıyla yürüttükleri projeler anlamında da Suudi Arabistan özel konuma sahiptir. Son 20 senede müteahhitlerimiz 24 milyar dolara ulaşan projelerdir. Bu yıl haccın ve umrenin başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum. 

TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları Suudi makamlarıyla yakın işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm boyutlarını gözden geçireceğiz. Sağlık, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans gibi alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum. İnşallah bu hususları görüşecek, enine boyuna değerlendireceğiz. Körfez bölgesindeki kardeşlerimizin istikrar ve güvenliğine kendi istikrar ve güvenliğimiz kadar önem verdiğimizi her vesile ile ifade ediyoruz.

SUUDİ ARABİSTAN'I HEDEF ALAN SALDIRILAR

Suudi Arabistan'ı hedef alan İHA ve füze saldırılarını bir kez daha kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu, bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı işbirliğine verdiğimiz önemi her fırsatta altını çiziyorum. 

Gerek Hadim'ül Haremeyn'in gerekse veliaht prensle yapacağımız görüşmelerde bu konuları ele alacağız. İlişkilerimizi geçmişte olduğunun da ötesine taşıyacağıma inanıyorum. Bu ziyaretimiz yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Türkiye olarak bölgemizde sulhün hakim kılınması, sorunların diyalog ve diplomasiyle çözülmesi, çatışmaların sonlandırılması için samimiyetle çaba harcıyoruz. 

MİT'in devreye girmesiyle Ankara'da takas gerçekleşti. Putin de teşekkür için aradı ve "Adımlarınıza güveniyoruz" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

Şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak ama başındaki ağa babası Man Adası olaylarından nasıl bedel ödediyse, avukatlarımız manevi tazminat davalarını açacaklar. Manevi tazminat için avukatlarımız dava açıyor.

CHP'Lİ ÖZÜR ÖZEL'E TEPKİ

Avukatlarımız davalarını açacaklar. Bunların içinde dokunulmazlığı olmayanlar var, olanlar var. Avukatlarımız çalışmalarını yapıyor. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız davalarını açıp Türkiye'nin Cumhurbaşkanına hakaret edilebilir mi edilemez mi bakacaklar. Bunlar uluslararası hukuku bilmiyorlar. Artık AİHM'lik iş kalmadı. Artık davada hüküm var. Bu ağırlaştırılmış bir müebbettir. Herkes buna saygı duymak mecburiyetinde. Başka ülkelerde hukuk varda bizde yok mu? Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle, devleti hiçe sayanlar bunun bedelini ödeyecekler.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ve yarınki ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...