Tgrt Haber

HDP'den 6'lı masaya sürpriz Cumhurbaşkanı adaylığı önerisi: Kendi adayınızı çekin, bizim adayımıza oy verin

21 Ocak 2023 13:25 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 13:37
HDP'den 6'lı masaya sürpriz Cumhurbaşkanı adaylığı önerisi: Kendi adayınızı çekin, bizim adayımıza oy verin
HDP,Pervin Buldan,6,Cumhurbaşkanlığı,aday,seçim

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kendi adaylarının ilk turda kazanma şansının yüksek olduğunu belirterek 6'lı masaya çağrıda bulundu. HDP'li Buldan, "Bizim altılı masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da altılı masanın çekmesi neden düşünülmüyor? Altılı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versin" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin akabinde gözler olası adaylara çevrildi. Geçtiğimiz günlerde seçime kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan HDP cephesinden yeni bir çıkış geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 6'lı masaya dengeleri değiştirecek bir öneride bulunarak, "Bizim adayımıza oy versinler" teklifini sundu.

Buldan, altılı masayı eleştirdiği açıklamasında, "Altılı masa bizden ‘yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin’ beklentisi içinde. Ancak bu şu an itibariyle mümkün olmayan bir şey" dedi.

"NEDEN ONLARIN ADAYINI ÇEKMESİ DÜŞÜNÜLMÜYOR?"

Buldan, altılı masanın adayı için hep kendi adaylarının yarıştan çekilmesinin öne sürüldüğünü de söyledi.

Buldan, “Bizim altılı masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da altılı masanın çekmesi neden düşünülmüyor?” diyen Buldan, “Altılı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

"BİZİM ADAYIMIZA OY VERSİNLER"

Pervin Buldan’ın konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde:

“Altılı masa bizden ‘yanımızda görünmeyin, biz sizinle ortak fotoğraf vermeyelim ama bu iktidarı değiştirmek için koşulsuz şartsız, bizim belirleyeceğimiz adaya oy verin’ beklentisi içinde. Ancak bu şu an itibariyle mümkün olmayan bir şey. Bizim altılı masa lehine adayımızı çekilmemiz düşünülüyor da altılı masanın çekmesi neden düşünülmüyor? Altılı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz” 

"ALTILI MASA ADAYINI ÇEKERSE İLK TURDA KAZANMA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSEK"

Buldan ayrıca, “Altılı masanın adayının bizim adayımız lehine çekilmesi durumunda adayımızın birinci turda kazanma şansının çok yüksek olduğunu söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bianet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...