Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 17:27

Delta varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı

İngiliz bilim insanlarının yaptığı son araştırmaya göre, Delta varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı.

Delta varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı
delta,ingiltere,varyant

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 salgınıyla iki senedir tüm dünya mücadele ederken virüs sürekli olarak mutasyona uğruyor. Son varyantlardan biri, Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı ise vakaları her geçen gün daha da yukarı taşıyor. Diğer varyantlara göre bulaşıcılığı daha fazla olan Delta varyantı hakkında bilim insanları ise yeni belirtileri oraya çıkardı. 

İngiliz bili insanlarının yaptığı son araştırmalara göre, Delta varyantının belirti listesi güncellendi. The Sun'ın haberine göre, Oxford Üniversitesi'nde görev alan bilim insanları, sık görülen semptomların yaş gruplarında farklılık gösterdiğini belirtti.

Delta varyantı çoğunlukla gençler ve çocuklarda yüksek ateş yaparken 70 yaşın üzerindeki insanlarda genellikle nefes darlığı yapıyor. Aynı araştırmaya göre, genç yetişkinlerin en yayın sempromları arasında tat, koku kaybı ve boğaz ağrısı yer alıyor.

PFIZER/BIONTECH DELTA'YA KARŞI YÜZDE 88 ETKİLİ

Öte yandan İngiliz bilim insanları, Pfizer-Biontech aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunun da altını çizdiler. 20 bine yakın kişiden alınan verilerin incelenmesi ile elde edilen sonuçlara göre, iki doz Pfizer aşısı Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede %88 etkili.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...