Tgrt Haber
22 Haziran 2021 11:07

Sadece Delta değil diğer koronavirüs varyantları da endişelendiriyor

Bilim insanları Delta varyantının yanı sıra Gama ve Alfa varyantlarına da dikkat çekti. Brezilya'da ortaya çıkan Gama varyantının hızla yayıldığı belirtildi.

Sadece Delta değil diğer koronavirüs varyantları da endişelendiriyor
koronavirüs,covid19,delta varyantı,gama varyantı

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı dünyaya yayılmaya devam ederken İngiltere'de de Alfa varyantının etkisi sürüyor. Birçok kişi Delta varyantına odaklanmışken bilim insanları Gama varyantına da dikkat çekti. Washington eyaleti epidemiyoloğu Dr. Scott Lindquist, katıldığı bir toplantıda ''Dürüst olmalıyım, yatmadan önce düşündüğüm son şey varyantlar ve sabahları düşündüğüm ilk şey varyantlar" dedi.

Federal sağlık yetkilileri en çok Delta varyantı (ilk olarak Hindistan'da görülen B.1.617.2 türü) hakkında uyarıda bulunurken, diğer varyantlar da ABD'de yayılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Brezilya'da giderek yayılan p.1 olarak bilinen Gama varyantı...

''GAMA VARYANTINDAN ENDİŞELİYİM''

Dr. Scott Lindquist, Gama varyantı hakkında şunları söyledi:

"Elbette eyalet genelinde gördük, ancak doğu Washington'daki bazı salgınlarda görüyoruz, düşük aşılama oranlarına sahip ilçelerde görüyoruz ve bu P.1'in rolünden çok endişeliyim. Bu durumda yüzdesini artırdı." 

Şimdiya kadar en yaygın görülen varyantların bile hiçbiri tam aşılamanın etkilerinden kaçamadı. Ancak varyantların birçoğu  hem laboratuvarlarda hem de gerçek hayatta, doğal koronavirüs enfeksiyonundan iyileşen insanları yeniden enfekte etme ve yalnızca kısmen aşılanmış kişilere bulaştırma yeteneğini gösterdi.

Gama varyantı, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından bir endişe türü olarak sınıflandırıldı. CNN'in haberine göre, CDC'nin kendi varyant izleyicisine göre, CDC'nin varyant bilgisine sahip olduğu her durumda Gama tespit edildi. En son izleme verilerine göre, Gama yaygınlığı Batı ve Kuzeydoğu dahil olmak üzere birçok bölgede %15'ten fazladır. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...