Tgrt Haber
05 Ocak 2022 13:46

Omicron paniği! Hong Kong, İngiltere ve ABD de dahil 8 ülkeden uçuşları yasakladı

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron Hong Kong hükümetini yeni karar almaya zorladı. Hong Kong Lideri Carrie Lam, aralarında İngiltere ve ABD’nin de bulunduğu toplam 8 ülkeden yapılacak seyahatlere kısıtlama geleceğini açıkladı.

Omicron paniği! Hong Kong, İngiltere ve ABD de dahil 8 ülkeden uçuşları yasakladı
Covid-19,Omicron,Hong Kong,Fransa,İngiltere

Tüm dünyada tekrar hızlı yayılmaya başlayan Covid-19 salgınında bazı ülkeler yeni önlemler almaya başladı. Omicron mutasyonu tehlikesi de devam ederken Hong Kong hükümetinden bir açıklama yapıldı.

Hong Kong’da yaklaşık 7 ay sonra Covid-19 vakalarının yeniden yükselişe geçmesine ilişkin açıklama yapan Hong Kong Lideri Carrie Lam, aralarında İngiltere ve ABD’nin de bulunduğu toplam 8 ülkeden yapılacak seyahatlere kısıtlama geleceğini belirtti. Avustralya, Kanada, Fransa, Hindistan, Pakistan, Filipinler, İngiltere ve ABD’ye 8 Ocak’tan itibaren 2 haftalık seyahat yasağı uygulanacağı ifade edildi.

HALKA UYARI

Carrie Lam, vaka artışını tetikleyen Omicron mutasyonu nedeniyle yeni Covid-19 tedbirlerinin Cuma gününden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Lam, spor salonlarının, barların, gece kulüplerinin ve kapalı yemek mekanlarının kapatılacağını duyurdu. Okulların kapatılmayacağını da sözlerine ekleyen Lam, eğitime tedbirlerle birlikte devam edileceğini ifade etti.
Lam ayrıca, şu an şehirdeki birçok hastanenin Omicron mutasyonu nedeniyle dolmaya başladığı konusunda da halkını uyardı.

21 GÜN KARANTİNA

Hong Kong’a denizaşırı ülkelerden seyahat eden kişilerin aşılı olup olmadığı fark etmeksizin 21 gün karantina da kalması da zorunlu tutuluyor.

YOLCU GEMİSİNDE OMİCRON PANİĞİ

Omicron varyantı Hong Kong'da artışa devam ederken dün bir yolcu gemisini etkilemişti. Bir yolcu gemisi, içindeki dokuz yolcunun Covid-19'un Omicron varyantının görüldüğü bir grupla temaslı olması sebebiyle geri çağrılmıştı.

Omicron paniği! Hong Kong, İngiltere ve ABD de dahil 8 ülkeden uçuşları yasakladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...