Tgrt Haber
08 Mart 2021 14:45

İngiltere varyantlı vakalara karantina sonrası test şartı kalktı

Sağlık Bakanlığı temaslı takibi, salgın yönetimi ve filyasyon rehberini güncelledi. Yapılan düzenlemeye göre, İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin karantinası, izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve test negatifliği aranmadan sonlandırılacak.

İngiltere varyantlı vakalara karantina sonrası test şartı kalktı
sağlık bakanlığı,mutasyon,koronavirüs,kovid 19

Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda temaslı takibi, salgın yönetimi ve filyasyon rehberini güncelledi. 

Değişikliğe göre, İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin 10 günlük izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve test negatifliği aranmadan izolasyonları sonlandırılacak.

İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin temaslılarınınsa 10 günlük karantina sürecinde semptom görülmemesi durumunda 10. günün sonunda test yaptırmadan karantinaları sonlandırılacak.

Güney Afrika ve Brezilya varyantı tespit edilen kişiler ve temaslıları ile ilgili karantina ve izolasyon önlemleri ise belirtildiği şekilde devam ediyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...