Tgrt Haber
04 Haziran 2022 15:14 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 09:06

İstanbul'da maymun çiçeği paniği: 3 kişiden testler alındı

Dünyayı kasıp kavuran maymun çiçeği virüsü Türkiye'de de paniğe neden oldu. İstanbul Sultangazi'de ellerindeki yaralar nedeniyle eczaneye giden 3 kişiye test yapıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul'da maymun çiçeği paniği: 3 kişiden testler alındı
istanbul,maymun çiçeği virüsü

İlk kez Orta Afrika'da ortaya çıkmasının ardından seneler sonra İngiltere'de patlak veren ve ardından 23 ülkeye birden yayılan maymun çiçeği virüsü İstanbul'da da paniğe neden oldu. Sultangazi'de iki yabancı uyruklu, maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındı. Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen yabancı uyruklu 3 kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi.

İstanbul'da maymun çiçeği paniği: 3 kişiden testler alındı

Eczacı yaraların, 'maymun çiçeği virüsü' olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber verdi.  kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

Bölgedeki vatandaşlar, maymun çiçeği virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan vatandaşların ardından eczanenin çevresine kimsenin yaklaştırılmadığını, bölgenin karantinaya alındığını belirttiler.

''DOKTOR DA ŞÜPHELENDİ, TEST SONUCU BEKLENİYOR''

Eczacı, yaşananları şu sözlerle anlattı:

''Ben 10 yıldır eczacıyım, yaklaşık 2 gün önce, 2 kişi geldi. Bir tanesi tercümanlık yapıyordu diğeri de bana ellerini gösterdi ben baktım, daha önce ilaç kullandığını ve geçmediğini söyledi. Ben de o esnada maymun çiçeği vakası olabileceğinden şüphelendim ve bir doktoru aradım. Doktor bey bana fotoğraf çekip atmamı istedi. Yolladım. Kendisi de şüphelendi. Biz de ekiplere haber verdik ambulans falan geldi hastaneye götürdüler. Daha önce de benzerlerini görmüştüm ama o zaman bu hastalık yoktu tabii. Biz de bunu görünce korktuk hemen tüm eczaneyi dezenfekte ettik ve diğer hastaları uzaklaştırdık.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...