Tgrt Haber
01 Haziran 2022 16:00 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 20:12

Uyku girmeyen gözlere, yıpranan sinirlere geçmişten gelen şifa: Yatmadan önce mutlaka bir fincan için!

Sinirleriniz yıprandıysa bir fincan papatya çayı kolayca gevşeyebilirsiniz. Hem günün stresinden kurtulmak hem de yorgunluğunuzu atmak için birebir olan papatya çayı içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde birçok sağlık problemini aşmanıza yardımcı olur. İşte papatya çayının inanamayacağınız 5 faydası

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Uyku girmeyen gözlere, yıpranan sinirlere geçmişten gelen şifa: Yatmadan önce mutlaka bir fincan için!
papatya çayı,uyku problemi,depresyon


Papatya, yüzyıllardır çeşitli sağlık sorunları için doğal bir çare olarak bilinir. Pek çok insan papatya çayını siyah veya yeşil çaya kafeinsiz bir alternatif olarak tercih eder. Kolayca demlenen papatya çayı yapmak için çiçekler kurutulur ve daha sonra sıcak suya demlenir. Ayrıca papatya çayı, kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmada rol oynayabilecek antioksidanlarla yüklüdür. Papatya çayı aynı zamanda uyku ve sindirime de yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir.

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIR 

Papatya, uykunuzun kalitesine fayda sağlayabilecek bazı benzersiz özelliklere sahiptir. Beyninizdeki uykululuğu artırabilen veya kronik uyku yetersizliğini azaltabilen belirli reseptörlere bağlanan bir antioksidan olan apigenin içerir. 

Bir çalışmada, iki hafta boyunca papatya çayı insanlar papatya çayı içmeyen bir gruba kıyasla daha iyi uyku kalitesi bildirdiler. Bunun yanında papatya çayının depresyon semptomlarını da azalttığı düşünülüyor. 

Başka bir araştırma, 28 gün boyunca günde iki kez 270 mg papatya özü tüketen kişilerin, özü tüketmeyenlere göre gece uyanma süresinin 1/3 oranında daha az olduğunu ve 15 dakika daha hızlı uykuya daldığını buldu. Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız ve sık sık uyanıyorsanız yatmadan önce papatya çayı içmeyi kesinlikle deneyin. 

Uyku girmeyen gözlere, yıpranan sinirlere geçmişten gelen şifa: Yatmadan önce mutlaka bir fincan için!

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZELTİR 

Sindirim sisteminizin sorunsuz şekilde çalışması genel sağlığınız için son derece önemlidir. Bazı araştırmalar papatyanın belirli gastrointestinal durum riskini azaltarak daha iyi sindirimi teşvik etmede etkili olabileceğini ortaya koydu. 

Papatya çayı içmenin mideyi yatıştırdığı da birçok uzman tarafından doğrulanmıştır. Geleneksel olarak, mide bulantısı ve gaz dahil olmak üzere çeşitli sindirim rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır. Papatya çayı, içeridiği anti-inflamatuar etkileri nedeniyle ishal, mide ülseri, mide bulantısı ve gaza karşı koruma sağlar. 

KANSER SAVAŞÇISI 

Papatya çayında bulunan antioksidanlar, belirli kanser türlerinin daha düşük insidansı ile bağlantılıdır. Papatya antioksidan apigenin içerir. Apigenin'in özellikle meme, sindirim sistemi, cilt, prostat ve rahim kanser hücreleriyle savaştığı biliniyor. 

Bunun yanında araştırmalar haftada 2 veya 6 kez papatya çayı içenlerin, papatya çayı içmeyenlere göre tiroid kanserine yakalanma olasılığının önemli ölçüde daha düşük olduğunu ortaya koydu. 

KAN ŞEKERİNİ KONTROL EDER 

Papatya çayı içmek kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Anti-inflamatuar özellikleri, kan şekeri seviyeleriniz kronik olarak yükseldiğinde ortaya çıkan pankreasınızın hücrelerine zarar gelmesini önleyebilir. Papatya çayının iltihap önleyici etkileri, özellikle yemekle birlikte tüketildiğinde kan şekeri kontrolünü teşvik edebilir.

KALP DOSTU 'PAPATYA ÇAYI' 

Papatya çayı, bir antioksidan sınıfı olan flavonlarda bol miktarda bulunur. Flavonlar, kalp hastalığı riskinizin önemli belirteçleri olan kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürme potansiyeline sahiptir. 

PAPATYA ÇAYI ZARARLARI 

Papatya çayı içmek çoğu insan için genellikle güvenlidir. Bunun yanında papatya özüne alerjisi olanları rahatsız edebilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, doğrudan temas ettikleri takdirde gözleri tahriş edebilirler. Birkaç kişinin papatyaya alerjisi olsa da, çoğu insan için güvenlidir. Olumsuz yan etkiler son derece nadirdir.

PAPATYA ÇAYI NASIL DEMLENİR? 

Papatya çayının faydalarını duyanlar ''Papatya çayı nasıl demlenir?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte papatya çayı tarifi: 

  • Bir fincan suyu kaynatın, 
  • Kurutulmuş papatyaları ekleyin, 
  • 3 dakika demledikten sonra rahatlıkla tüketin.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...