Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 10:48

Uğur Şahin'den yeni aşı açıklaması: 100 güne geliştirilebilir

Covid-19 virüsünün yeni varyantları tüm dünyada tehlike oluşturmaya devam ederken BioNTech aşısını bulan Uğur Şahin, varyantlar için yeni aşı geliştirebileceklerini söyledi.

Uğur Şahin'den yeni aşı açıklaması: 100 güne geliştirilebilir
uğur şahin,delta,aşı,koronavirüs,covid-19

Hindistan'da ortaya çıkan, özellikle İngiltere ve Amerika'yı etkisi altına alan Delta varyantı birçok ülkede hızla yayıldı. Delta'nın ardından Delta Plus ortaya çıktı. Son olarak ise Lambda varyantı endişe verici bir başka varyant olarak eklendi. 

Pfizer/BioNTech aşısını bulan BioNTech'in Ceo'su Uğur Şahin, Les Echos'a verdiği yaptığı açıklamada 100 gün içinde yeni varyantlar için yeni aşı geliştireceklerini söyledi.

COVİD-19'UN BULAŞICILIĞI ARTTI

Aşı olmayanların Covid-19'a yakalanmalarının çok muhtemel olduğunu söyleyen Şahin, koronavirüs bulaşıcılığının hızla arttığını da belirtti. Öte yandan bu sene 3 milyar dozun üzerinde Kovid-19 aşı üretimi yapmayı hedefleyen BioNTech aralıksız olarak üretim kapasitesini artırıyor. Firma ayrıca Afrika kıtasında Kovid-19 aşı üretimi yapmak için değerlendirmeler yapıyor.

AŞININ ETKİNLİĞİ SÜREKLİ ANALİZ EDİLİYOR

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda BionTech'in çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Uğur Şahin, BioNTech-Pfizer korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu "Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok." sözleriyle belirtti.

Şahin, aşıları varyantlara uyarlama gereği duyulması gerektiği noktasında da hazırlık yaptıklarını, aşının yeni varyantlara karşı etkinliğini sürekli analiz ettiklerini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...