Tgrt Haber
11 Aralık 2023 16:44 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 17:00

Fatih Karagümrük yeni teknik direktörünü açıkladı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
Fatih Karagümrük yeni teknik direktörünü açıkladı
Fatih Karagümrük

Alparslan Erdem'le yollarını ayıran Fatih Karagümrük yeni teknik direktörünü duyurdu.

Açıklamada, "Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile prensip olarak anlaşmıştır." ifadeleri yer aldı.

SHOTA ARVELADZE KİMDİR?

Gürcü teknik adam 22 Şubat 1973 yılında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de doğmuştur. Futbol hayatına ilk olarak futbolcu olarak başlayan Şota Arveladze, futbola ilk olarak ülkesinin Martve takımında başladı. Ardından ülkesinin Samtredia, Dinamo Tiflis takımlarında oynadı. 1993 yılında Tiflis'den ülkemizin Süper Lig devlerinden Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzonspor'da oynadığı futbol ve sahadaki duruşu ile çok sevilen isimlerden birisi haline geldi. Trabzonspor sonrası Hollanda ekibi Ajax'a transfer oldu. Ajax sonrası; Rangers, AZ Alkmaar, Levante formalarını giydi. 2008 yılında ise kariyeri sonlandı.

Futbol kariyerini sonlandıran Şota Arveladze, ilk olarak AZ Alkmaar takımında yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Ardından Kayserispor'un teknik direktörü oldu. Sonrasında eski kulübü Trabzonspor'un başında görev alan teknik adam kariyerine İsrail ekibi Tel Aviv ve Özbekistan ekibi Pakhtakor takımında devam etti. Teknik adam son olarak Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’i çalıştırmıştır.

BAŞARILARI NEDİR?

Şota Arveladze Pakhtakor takımı ile 2 kez Özbekistan Şampiyonluğu ve 2 kez Özbekistan Kupası'nı kazanmıştır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...