Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu, 5G'ye geçiş için tarih verdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 15:59 - Güncelleme : 06 Mart 2024 15:59
Bakan Uraloğlu, 5G'ye geçiş için tarih verdi
5G, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı, Fiber Ağ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yerli ve milli iletişim araçları geliştirme, altıncı haberleşme uydusunu yörüngeye yerleştirme ve 5G'ye geçiş konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5. nesil mobil telekomünikasyon hizmeti veya bilinen adıyla 5G'ye geçiş için planlanan tarihi açıkladı.

Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağladığı bilinen 5G halihazırda Çin, ABD ve Avrupa'daki ülkelerde kullanılıyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu da 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşündüklerini belirterek, 2026 yılını işaret etti.

"MUHTEMELEN 2026'DA 5G'YE GEÇECEĞİZ"

Bakan Uraloğlu, verinin önemine vurgu yaparak yerli ve milli iletişim araçlarının geliştirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye'nin uzaydaki iletişim uyduları konusundaki başarılarına da değinerek, altıncı haberleşme uydusunun bu ay içinde yer teslimini yapmayı planladıklarını belirtti.

Bu yeni uydunun haziran ayında yörüngesine gönderilerek Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacağını açıklayan Uraloğlu, aynı zamanda Türkiye'deki geniş bant abone sayısının 94,3 milyonu geçtiğini ve fiber ağ uzunluğunun 549 bin kilometreye ulaştığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, 5G'ye geçiş için tarih verdi - 1. Resim

Ayrıca, bu alanda yapılan yatırımlara devam ettiklerini ve 5G teknolojisine geçiş için uygun zamanı ve doğru piyasa şartlarını değerlendirdiklerini söyledi. Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçiş yapmayı planladıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, İstanbul'da havalimanı ile Hasdal arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik bölümde akıllı ulaşım sistemlerini test etmek istediklerini ifade etti. Bu konuda akıllı yolların kullanılmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını ve bu teknolojinin etkili bir şekilde kullanılmasıyla ulaşımın daha verimli hale geleceğine dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasının tamamı:

"Hepimizin en kıymetlisi veri. Orada yerli ve milli olmadığınız sürece kendinizi yeterince güvende hissedemezsiniz. Onun için mutlaka yerli ve milli iletişim araçlarını geliştirmeliyiz. Bizim uzayda beş haberleşme uydumuz var, altıncıyı göndereceğiz. Bu ay içinde yer teslimini yapmayı planlıyoruz. Haziranda yörüngesine göndermeyi planlıyoruz.

Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacak. Türkiye'de geniş bant abone sayımız 94,3 milyon, nüfusumuzu geçti. Fiber ağ uzunluğumuz 549 bin kilometreye erişti. Buna da yatırım yapıyoruz.

5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz. Öte yandan İstanbul'da havalimanıyla Hasdal arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik bölümde akıllı ulaşım sistemlerini akıllı yolla deneyelim istiyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...