Tgrt Haber
18 Mart 2022 14:34 - Güncelleme : 18 Mart 2022 15:36

ABD basınından dikkat çeken TB2 analizi: Bayraktar olmadan olmaz

ABD merkezli Foreing Policy dergisi üretildiği günden beri dünya gündeminden düşmeyen Bayraktar TB2’lerle ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. Analizde, TB2’lerin başarılı operasyonlara imza attığı yazıldı ve Rus ordusunun ilerleyişini yavaşlatabileceği belirtildi.

ABD basınından dikkat çeken TB2 analizi: Bayraktar olmadan olmaz

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın Ermenistan ordusuna karşı yürüttüğü başaralı operasyonlarda dikkatleri üzerine çeken Bayrak TB2’lerin başarısı dünya basınında yer almaya devam ediyor.

Ukrayna tarafından da satın alınan TB2'lerin başarısı, ABD merkezli Foreign Policy dergisinin analizine yansıdı. Ukrayna’nın Rus ordusuna karşı kendini savunduğu TB2’ler ile birçok askeri konvoy nokta atışlarla yok edildi.

6 MADDELİK TAVSİYE

Dergide savaşın seyrine yönelik yapılan analizde, NATO'nun Ukrayna'ya ne şekilde yardım edebileceği 6 maddede aktarıldı. Ukraynalı gönüllülerin taşınabilir sistemler kullanmaları için eğitilmesi, sivil siber faaliyetlerin kolaylaştırılması, savaş uçağı sağlanması, gönüllü pilotlara görev verilmesi ve hükümetin devamlılığının desteklenmesi gibi maddelere yer verildi.

TB2 HEDEFLERİ BAŞARIYLA VURUYOR

İnsansız muharebe hava araçları sağlanmasına ilişkin başlık altında Bayraktar TB2'lerin başarısından da söz edildi. Ukrayna ordusunun Rusya ile yaşadığı savaşta TB2 SİHA'larla başarılı operasyonlara imza attığı, söz konusu araçların hedefleri başarıyla vuran neredeyse tek hava platformu olduğu kaydedildi.

"DİKKAT ÇEKİCİ"

Tedarik edilen az sayıda TB2 göz önüne alındığında bu durumun dikkat çekici olduğu belirtilerek, "Daha fazla SİHA ve mühimmat sağlamak, tedarik hatlarını engelleme konusunda ve Rusya'nın ilerleyişini yavaşlatmada fark yaratabilir." denildi.

“OPERASYONEL FELCE YOL AÇTILAR”

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusunun yürüttüğü başarılı operasyonların anımsatıldığı yazıda, "Azerbaycan, Ermenistan ordusunu yenmek için yoğun şekilde insansız hava araçları kullandı. Önemli miktarda Ermeni askeri teçhizatını ve konvoyunu imha ederek, operasyonel felce yol açtılar." ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...