Tgrt Haber
16 Haziran 2021 11:51

Google'dan Türkiye'ye öncelik: Deprem uyarı sistemi geliyor

Google, Android için 6 yeni özellik duyurdu, biri herkesin dikkatini çekti. Android deprem uyarı sistemi için Google Türkiye'ye öncelik tanıdı.

Google'dan Türkiye'ye öncelik: Deprem uyarı sistemi geliyor
google,android,deprem uyarı sistemi

Google, bu yaz kullanıcılara Android için 6 yeni özellik sunacak. Özelliklerden en dikkat çekeni ise Android deprem uyarı sistemiydi. Google, riskli bölgelere öncelik verince Türkiye de ilk sıralarda yer aldı. Şirket, Nisan ayında Yeni Zelanda ve Yunanistan'daki Android kullanıcılara deprem uyarısı sistemini sunmuştu. Şimdilerde ise ilk olarak depremden birkaç saniye önce alarm veren hizmeti riskli ülkelere sunacağını belirtti. Bu açıklamayla beraber Türkiye'nin de öncelikli olacağı anlaşıldı. Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Türkmenistan ve Özbekistan da bu hizmetten bu yaz faydalanabilecek.

HEDEF: DÜNYANIN EN BÜYÜK DEPREM TESPİT AĞI

Geçen yıldan beri test aşamasındaki Android deprem uyarı sistemi, Tükiye ve açıklanan diğer ülkelerin ardından gelecek sene globalde de kullanılabilecek. Google, deprem uyarı sistemiyle dünyanın en büyük deprem tespit ağını oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.

WHATSAPP'TAN ESİNLENİLDİ

Android'e deprem uyarı sisteminin yanı sıra Google mesajlar ve Gboard için de yenilikler gelecek. Ek olarak Android Auto için de geliştirmeler yapılacak. Google'ın mesajlar uygulamasında ilk olarak artık 'yıldız' işareti olacak. Ayrıca WhatsApp'tan dolayı da bilinen yıldızlı mesajlar Google'da yer alacak.

Gboard içindeki Emoji Kitchen'ın (Emoji Mutfağı) ise özellikleri geliştirilecek.  Bir mesaj yazıldığında Gboard’un emoji menüsünden, mesajın içeriğiyle uyumlu çeşitli çıkartmalar yer alacak.

Diğer yandan Google Asistan ileri adımlamaya devam edecek. Asistan, ”hey Google, faturamı öde.” gibi komutları da artık uygulayabilecek. Bu ve benzeri özellikler kullanıcıların cihazlarına vereceği izinlere bağlı olacak.

Android Auto tarafında ise artık; şarj, park ve navigasyon uygulamaları kullanılabilir hale gelecek. Aynı zamanda mesajlaşma deneyimi de Android Auto’da gelişiyor. Kullanıcılar, yeni mesajları doğrudan WhatsApp ve Mesajlar üzerinden okuyup yanıtlama şansına sahip olacak.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...