Tgrt Haber

Herkesin dilindeki teknoloji... Simpsonlar, Apple Vision Pro'yu da mı önceden bildi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 12:26 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 12:42
apple vision pro,simpsonlar,sanal gerçeklik

Donald Trump'ın başkan seçilmesinden Koronavirüs salgınına, 11 Eylül saldırılarından akıllı saat teknolojisinin gelişimine kadar dünya üzerinde yaşanan birçok gelişmeyi öngördüğü iddia edilen Simpsonlar dizisi bu sefer de Apple Vision Pro'yu seneler öncesinden bildiği söylentileriyle gündeme geldi.

Apple Vision Pro, 2 Şubat'ta satışa sunulmasıyla beraber herkesin konuştuğu teknolojilerden bir tanesi olmaya başladı. 3,499 dolar başlangıç fiyatıyla, diğer AR/VR gözlüklerinden çok daha pahalı olarak satışa sunulan Vision Pro'yu Simpsonlar dizisinin öngördüğü iddia edildi.

NY Post'un haberinde yer alan bilgiye göre, Simpsonlar'ın 2016 yılında yayınlanan 28. sezonunun "Arkadaşlar ve Aile" başlıklı 2. bölümünde Bay Burns; Marge, Bart, Lisa ve Maggie'yi, Apple Vision Pro'ya çok benzeyen bir sanal gerçeklik gözlüğünü test etmeleri için işe alıyor.

Daha sonra cihazı kamuoyuna duyuruyorlar ve ortalık bir anda karışıyor. Karakterler gözlüğü takarken önlerini göremediklerinden elektrik direklerine çarpıyor, kanalizasyon deliklerine düşerken gösteriliyorlar.

Bir X (Twitter) kullanıcısı da Simpsonlar'ın bu sahnesini, ABD'nin sokaklarında Vision Pro'yu takarak dolaşıp "garip hareketler" yapan ve hatta araba sürerken bu cihazı kullanan kişilerin görüntülerine benzetti. Haliyle bu benzerlik, dizinin Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünü öngördüğü düşüncesini doğurdu.

GÖZDEN KAÇIRILAN DETAY: APPLE VİSİON PRO'NUN PATENTİ 17 YIL ÖNCE ALINDI

İddialara konu olan Simpsonlar bölümü günümüzden 8 yıl önce yayınlandı. Apple Vision Pro'nun ise 2024'te piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında söz konusu iddia mantıklı geliyor. Ancak gözden kaçırılan bir detay var: Apple bu cihazın patentini 2007 yılında almıştı.

Geçtiğimiz yıl Apple Vision Pro duyurulduktan sonra ortaya çıkan patent dosyalarında, gözlükten bir "kişisel medya görüntüleme cihazı" olarak bahsediliyor. Bu durum, Vision Pro üzerinde yapılan çalışmaların ilk iPhone modelinin tanıtıldığı 2007 yılına kadar uzandığını gösteriyor.

Herkesin dilindeki teknoloji... Simpsonlar, Apple Vision Pro'yu da mı önceden bildi? - 1. Resim

Belgelerde kulaklık formunda tasarlanan bu cihazın, film ve spor etkinliklerinin sanal gerçeklik ortamında izlenmesini sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca kişisel görüntüleme cihazının, elektronik bileşenler ve optik-dijital teknolojiler sayesinde kullanıcıyı sanki gerçekten bir sinema salonunda oturuyormuş gibi hissettireceği vurgulanıyor.

Patently Apple sitesi konuyla alakalı olarak paylaştığı haberde, Apple'ın söz konusu ürünü sadece basit bir izleme cihazı olarak düşünmediğini, aynı zamanda kullanıcıların baş, göz ve el hareketlerine tepki vererek etkileşime geçebileceği bir elektronik cihaz tasarlamayı hedeflediğini yazmıştı.

Herkesin dilindeki teknoloji... Simpsonlar, Apple Vision Pro'yu da mı önceden bildi? - 2. Resim

PEKİ SİMPSONLAR, BU BÖLÜMLE NEYİ AMAÇLIYORDU?

"Arkadaşlar ve Aile" bölümü teknolojik gelişmelerin toplumu ne hale getirdiğini "sanal gerçeklik gözlükleri" özelinde eleştirmeyi amaçlıyor. Yani iddia edildiği gibi Vision Pro'yu öngörmesi söz konusu bile değil. Ayrıca o tarihte Oculus ve Samsung gibi şirketlerin sanal gerçeklik cihazları zaten satıştaydı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...