Tgrt Haber

Instagram için yıllardır beklenen özellik geliyor: Tek tuşla herkesten gizlenebilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androidauthority
08 Kasım 2023 15:33 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 15:36
Instagram için yıllardır beklenen özellik geliyor: Tek tuşla herkesten gizlenebilecek
Instagram,sosyal medya

Meta, Instagram için yapay zeka gelişmelerine ek olarak uzun süredir beklenen başka bir özelliği daha devreye alacak. CEO Adam Mosseri gelecek yeni özelliği duyurdu.

Meta, WhatsApp, Facebook ve Instagram için ayrı ayrı özellikler geliştiriyor. Uygulamaları çok daha iyi hale getirmeyi amaçlayan sosyal medya devi, yapay zeka ile gelecek dönemlerde çığır açacak yeniliklere yer verecek.

Ama bunun öncesinde Instagram için küçük ama faydalı bir özellik geliyor. Meta, DM, yani mesajlaşma için uzun süredir beklenen okundu bilgisi kapatma imkanı sunacak. Bu sayede mesajları okuyup çıksanız bile karşı taraf bunun farkına varmayacak. İşte detaylar.

INSTAGRAM DM İÇİN OKUNDU BİLGİSİ KAPATILABİLECEK

Instagram CEO’su Adam Mosseri, “Yeni test uyarısı. Siz istediniz, biz dinledik. Geri bildirimlerinizi duyduk ve DM’lerinizde okundu bilgisini kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladık.” diyerek yeni gelecek özelliği duyurdu.

Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde direkt mesajı okuduğunuzu karşı taraf göremeyecek. Hazırlanan altyapı birçok kişi için oldukça faydalı görünüyor, özelliğin herkese ne zaman açılacağı ise şimdilik belirtilmiyor. 

Instagram için yıllardır beklenen özellik geliyor: Tek tuşla herkesten gizlenebilecek

Öte yandan geçen hafta ortaya çıktığı kadarıyla Instagram merkezli bir “Yapay Zeka Arkadaş / AI Friend” sistemi de gelecek bir başka özellik arasında yer alıyor. Bu sistem kişilerin yazılı ve yüksek ihtimalle sesli olarak iletişim kurabilecekleri yapay zeka temelli Instagram arkadaşları oluşturmasına imkan tanıyacak. 

Kaynak: Androidauthority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...