Tgrt Haber

İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Instagram'a 'Amazon' geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
10 Kasım 2023 11:42 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 11:46
İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Instagram'a 'Amazon' geliyor
instagram,amazon,e-ticaret,alışveriş

Meta ile Amazon el sıkıştı. İki devin ortak çalışmasıyla, Instagram ve Facebook kullanıcıları uygulamadan çıkmadan Amazon'dan ürün satın alabilecekler.

Meta, Instagram ve Facebook'u basit bir sosyal medya ağı olmaktan çıkarıp, kullanıcılarının alışveriş yapabileceği bir platform haline getirmeyi denemişti fakat başarılı olamamıştı. Şirket e-ticaret sektörüne bu sefer farklı bir noktadan giriyor.

INSTAGRAM'DA 'AMAZON'DAN ALIŞVERİŞ' DÖNEMİ

Bugün yapılan açıklamaya göre Meta ile Amazon el sıkıştı. Kullanıcılar, Facebook ve Instagram uygulamalarında Amazon'dan bir ürün satın alabilecekler.

Amazon sözcüsü Callie Jernigan tarafından yapılan açıklamada, şirketin müşterilerinin, Facebook veya Instagram uygulamalarından ayrılmadan, Amazon hesaplarında kayıtlı ödeme bilgileri ve gönderim adreslerini kullanarak alışveriş yapma kolaylığına sahip olacakları ifade edildi.

İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Instagram'a 'Amazon' geliyor

Seçili ürünlerde gerçek zamanlı fiyatlandırma, Prime uygunluğu, teslimat tarihleri ve ürün detayları gibi bilgilerinin müşterilere gösterileceğine dikkat çekildi. Bu özelliğin, satıcısı Amazon olan veya belirli bağımsız satıcılar tarafından sunulan ürünlerde geçerli olacağı da vurgulandı.

Meta uygulamalarında Amazon'dan alışveriş yapabilmek için, kullanıcıların her iki platformdaki hesaplarını bağlamaları gerekecek. Ardından müşteriler ürün reklamları üzerinden doğrudan Facebook veya Instagram'dan, Amazon'daki hesaplarında kayıtlı ödeme ve adres bilgileri ile alışveriş yapabilecekler.

"REKLAMVERENLER İÇİN FIRSAT OLABİLİR"

Özellik ilk olarak, Meta ve Google Ads ortaklarından, Disruptive Digital CEO'su Maurice Rahmey tarafından sızdırıldı. Rahmey, "Bu ortaklık Meta, Amazon ve en önemlisi reklamverenler için muazzam bir gelir fırsatı olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

TechCrunch'un haberine göre yeni özellik Amazon'un ABD'deki müşterilerinin erişimine açılmaya başladı. Avrupa, Türkiye ve diğer bölgelerde ne zaman kullanıma sunulacağı ise açıklanmadı.

ÜRÜN YORUMLARINA YAPAY ZEKA GETİRİYOR

Bu arada Amazon, ürünlerin yorumlarını yapay zekayla özetleyerek sunacağı bir sistem üzerinde de çalışıyor. Müşteriler bu özellik sayesinde, baktığı bir ürüne yazılan binlerce yorum arasında 'kullanıcı deneyimi' içeren incelemeleri daha kolay bulabilecek.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...