Tgrt Haber

Sony, PlayStation 5 konsolları için çözünürlüğü yükseltiyor: Testler başladı

28 Temmuz 2022 13:45 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 13:47
Sony, PlayStation 5 konsolları için çözünürlüğü yükseltiyor: Testler başladı
sony,playstation 5

Sony, PlayStation 5 konsolları için yeni bir teste başladı. Teknoloji devi, oyunseverleri tatmin edecek 1440p çözünürlük modu için kolları sıvadı, hazırlıklar resmen başladı.

Sony, oyuncuların uzun süredir beklediği bir özellik için kolları sıvadı. Şirket, oyuncular tarafından oldukça talep edilen 1440p çözünürlük desteğini PlayStation5 için test etmeye başladı. Test kullanıcıları, yeni yayınlanan güncelleme ile pek çok özelliğe sahip oldu. Bunlardan en önemlisi ise PS5 için 1440p çözünürlük desteği...

PS5 için yayınlanan yeni beta güncellemesiyle oyun kitaplığına yeni bir liste eklenirken, diğer yandan sosyal özellikler içeren yeni özellik ve 1440p çözünürlük desteği de konsollara getirildi.

PS5 İÇİN 1440P DESTEĞİ GELİYOR

Sony'nin beta kullanıcıları için getirdiği 1440p video çıkış seçeneği, PS5 sahiplerinin uyumlu TV ve monitörlerde bu çözünürlüğü seçerek kullanmasına olanak tanıyacak. Eğer oyun 1440p çözünürlüğü destekliyorsa, başlatıldığı zaman yerel olarak da 1440p çıkışı desteklenir. Ancak konsolda oynanan oyun 4K ise, aşırı örnekleme yoluyla 1440p çıkışa indirgenir.

Sony, PlayStation 5 konsolları için çözünürlüğü yükseltiyor: Testler başladı

Beta yazılıma sahip PS5 sahipleri, bağlı HDMI eklranlarının PS5 Dashboard'un Ekran ve Video bölümünde 1440p'yi destekleyip desteklemediğini kontrol edebilecek. 

YENİ ÖZELLİKLER DE EKLENDİ

1440p çözünürlüğe ek olarak Sony, PlayStation 5 için yeni özellikler eklemeyi de unutmadı. Söz konusu güncelleme, beraberinde makinede oyunlar düzenlemeyi kolaştıran bir yeni oyun listesi özelliğini de getirdi. Artık oyuncular, ana oyun kitaplığından oyun listesi oluşturup, her listeye 100'e kadar oyun ekleyebilecek. Toplamda 15 oyun liste sınırı olduğunu, listeye disk, dijital ve akışlı oyunların hepsinin eklenebildiğini de belirtmekte fayda var.

Sony, PlayStation 5 konsolları için çözünürlüğü yükseltiyor: Testler başladı

Yukarıdakilerin yanı sıra Sony, sosyal özelliği de kullanıcılarına sundu. Artık kullanıcılar, arkadaşlarından ekranlarını paylaşmayı isteyip, bir partiye katılırken oyunculara bir arkadaşının oynadığı oyuna ne zaman katılabileceğini de gösteren özellikten faydalanabilecek. Bugün test kullanıcıları için yayınlanan güncellemenin, herkese ne zaman geleceği ise merak konusu.

Kaynak: Sony
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...