Tgrt Haber
23 May 2022 15:57 - Güncelleme : 23 May 2022 16:31

TEKNOFEST 2022 nerede ve ne zaman düzenlenecek? TEKNOFEST başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST heyecanla bekleniyor. Yurtiçinden ve yurtdışında öğrenim gören ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabildiği İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın bu yıl ne zaman olacağı ilgililer tarafından araştırılıyor. Teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST'in bu yıl ne zaman ve nerede gerçekleşeceği ise belli oldu. Peki, TEKNOFEST 2022 ne zaman? TEKNOFEST bu yıl nerede düzenlenecek, başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
TEKNOFEST 2022 nerede ve ne zaman düzenlenecek? TEKNOFEST başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?
TEKNOFEST

TEKNOFEST 2022 için heyecanlı bekleyiş tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, bu yıl yine binlerce kişiye ev sahipliği yapacak. TEKNOFEST'in 2022 yılında nerede ve ne zaman düzenleneceği ise, etkinliğe katılmak isteyen teknoloji ilgilileri tarafından merak ediliyor. Peki, TEKNOFEST 2022 ne zaman? TEKNOFEST bu yıl nerede düzenlenecek, başvuru nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

TEKNOFEST 2022 NE ZAMAN?

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

TEKNOFEST 2022 NEREDE DÜZENLENECEK?

30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl Samsun'da düzenlenecek.

TEKNOFEST NEDİR?

Türkiye’de düzenlenmekte olan havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olarak bilinen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, milli teknolojileri teşvik etmek, geliştirmek ve insanları bu alanlarda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Türkiye’nin milli teknolojilerini teşvik edip geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festival olan TEKNOFEST, çok sayıda seminere, ödüllü teknoloji yarışması ve yerli teknoloji sergisine sahne olmaktadır. Ayrıca uluslararası girişim zirvesine de sahip olan TEKNOFEST, Solo Türk, Türk Yıldızları, paraşütle atlama ve daha birçok yerel ve uluslararası kuruluşların gösterilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Festival her yıl gerçekleştirilmekte olup, bir yıl İstanbul’da bir yıl da Anadolu’nun farklı illerinden birinde gerçekleştirilmektedir.

Çok sayıda bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş olduğu festivalde yer alan paydaş kurumlar, yıllara göre değişiklik gösterebilmektedir. ASELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC, HAVELSAN, TÜBİTAK, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Türk Hava Yolları (THY), STM, TUSAS, Türksat ve Turkcell gibi kuruluşlar, genellikle paydaş kurum olarak katılırken, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi çok sayıda üniversite de akademik paydaş olarak katılmaktadır.

TEKNOFEST BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü ve 39 farklı kategoride teknoloji yarışmalarının gerçekleştirildiği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne başvuruların nasıl yapılacağı merak edilenler arasında. Başvurular açıldığı tarihte TEKNOFEST'in resmi web sitesi üzerinden yayınlanmış olan Başvuru Formu doldurularak gerçekleştirilmektedir.

TEKNOFEST 2022 BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin, çeşitli kategorilerde katılabileceği yarışma için bazı koşullar aranıyor. Yarışma kapsamında katılımcıların, sosyal sorumluluk bilinçlerini teknoloji bilgileri ve birikimleriyle birleştirmiş ve topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarması amaçlanmakta. Bu sene 3 kategoride düzenlenecek olan yarışma, yararlılık, topluma fayda ve kolaylık gibi hedeflerle gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan projeler de bu hedefler doğrultusunda değerlendirilecek.

AFAD tarafından yürütülmekte olan İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’na yurt içi ve yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler ve yetişkinler katılabilecek ve bireysel ya da grup katılımları da kabul edilecek. Yarışmaya bu yıl Afet Yönetimi, Sosyal İnovasyon, Sağlık ve İlk Yardım kategorilerinden katılım sağlanabilecek. Yarışmaya katılım sağlayacak projeler, Proje Ön Değerlendirme Raporu, Proje Detay Raporu ve Yarışma Puanlaması gibi üç farklı aşamada değerlendirilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eymen 21 Kasım 2022 18:10

Cok güzel

Sonraki Haber Yükleniyor...