Tgrt Haber
02 Ocak 2022 10:57

Afgan anne çocuklarını soğuktan korumak isterken donarak öldü

Türkiye sınırına yakın İran'a bağlı Belasur köyünde göçmen dramı yaşandı. İran'dan Türkiye'ye geçmek isteyen Afgan kadın, çocuklarını korumak isterken hayatından oldu.

Afgan anne çocuklarını soğuktan korumak isterken donarak öldü
iran,van,afgan,mülteci

Türkiye'ye İran'dan 8 ve 9 yaşlarındaki iki çcocuğuyla beraber girmek isteyen Afgan kadın, soğupua dayanamayarak hayatını kaybetti. İran'a bağlı Belasur köyünde köylüler tarafından çekilen görüntülerde Afgan annenin ölmeden önce çocukları üşümesin diye ellerine kendi çoraplarını geçirdiği bu nedenle kendisinin ayaklarının poşetle sarılı olduğu ortaya çıktı.

Köylülerin sahip çıktığı çocukların ise soğuktan ellerinin ve ayaklarının şiştiği görüldü. 

Afgan anne çocuklarını soğuktan korumak isterken donarak öldü

Van Valiliği, "sınırda iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü" yönündeki üzücü olayın sınırın İran tarafında gerçekleştiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün bazı sosyal medya hesaplarından "Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları" şeklindeki paylaşım üzerine gerekli araştırmanın başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...