Tgrt Haber
24 Kasım 2021 10:42

Bakan Gül açıkladı: Trafik magandalarına ceza artıyor

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "trafik magandalığı" diye tabir edilen fiillere ceza artırımının gündemde olduğunu açıkladı.

Bakan Gül açıkladı: Trafik magandalarına ceza artıyor
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin konuştu.

1 OCAK'TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Adalet Bakanı Gül, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itiraza asliye ceza Mahkemesi hakimlerinin bakacağını bildirdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin, "İki yıllık uygulama dönemine yayılan 393 faaliyetin 138’ini yani yüzde 35’ini hayata geçirmiş durumdayız" dedi.

"ARABULUCULUK SINAVI YAPILACAK"

"Bir yılda 326 iş mahkemesi, 62 ticaret mahkemesi ve 20 tüketici mahkemesinin baktığı dosya arabuluculuk ile mahkemelere gitmeden çözümlenmiştir. 22 Haziran 2022 tarihinde ÖSYM tarafından yeni bir arabuluculuk sınavı yapılacak."

Bakan Gül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Trafik magandalığı diye tabir edilen fiillere ceza artırımı gündemimizde. Toplum huzurunu koruyan mevzuat hükümleri gözden geçirilecek.

2022 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'na da bir adliye kuracağız.

Kadına yönelik şiddette huzur bozucu ya da taciz niteliğindeki ısrarlı takibin daha ağır cezalandırılması için çalışıyoruz."

BAKAN GÜL'DEN 'YARGI' AÇIKLAMASI

Yargı ele geçirilecek bir mevzi değil, asla el değmeyecek bir mercidir. FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını örgüt ajandasına göre kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar. Millet iradesini en güçlü şekilde koruyacak, özgürlükçü bir anlayışa dayalı anayasaya ihtiyacımız olduğu açıktır.15 Temmuz gecesi Türk yargı tarihinde önemli bir kırılma noktasıdır. Bu darbe teşebbüsünün içinde, ardında, yanında yöresinde kim varsa yargı önünde hesap vermiştir, verecektir.

Bakan Gül sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde halihazırda 256 faaliyetin 159’u hayata geçirilmiş durumdadır. Belgenin uygulanma oranı yüzde 62 olmuştur".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...