Tgrt Haber
31 Ocak 2022 13:48

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır? 2022 özel plaka nasıl alınır?

Yeni araç sahibi olmak isteyen ya da var olan aracının plakası değiştirmek isteyenler boş plaka sorgulamanın nasıl yapılacağını araştırıyor. Boş plaka sorgulama işleminin nasıl ve nereden yapılacağı araç sahipleri için en çok merak edilenler arasında yerini alıyor. Peki boş plaka nasıl sorgulanır? 2022 EGM SMS ile boş plaka sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır? 2022 özel plaka nasıl alınır?
araba,boş plaka,boş plaka sorgulama,özel plaka

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır? Araç sahibi olanlar ya da yeni araç almak isteyeneler için en çok merak edilen uygulamalardan biri boş plaka sorgulamanın nasıl yapıldığıyla ilgilidir. Aracının plakasını değiştirmek isteyen kişiler, 2022 EGM SMS ile boş plaka sorgulamasının nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki 2022 EGM SMS ile boş plaka nasıl sorgulanır? Boş plaka nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

BOŞ PLAKA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Boş plaka sorgusu yapmak isteyenler bağlı oldukları şehrin EGM resmi internet sitesi üzerinden boş plaka sorgusu yapmak mümkündür. Aynı zamanda il veya ilçenizde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edebilir ya da telefon ile arayabilirsiniz. Boş plaka sorgusu için bulunduğunuz ilin ismini aşağıdaki şekilde yazıp sayfaya erişebilirsiniz.

istanbul.pol.tr/plaka-tahsis-islemleri

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır? 2022 özel plaka nasıl alınır?

SMS İLE BOŞ PLAKA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SMS ile boş plaka sorgulamak için yapılması gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Daha öncesinde sorguladığınız plakaya dair bir kayıt bulunmakta ise telefonunuza plakaya dair tüm bilgiler iletilecektir.

Sorgulama yaptığınız plaka kullanılmıyor ve boşta ise herhangi bir mesaj gelmeyecektir. SMS ile plaka sorgulama 2022 ücreti her arama için 11 TL olarak ücretlendirilir.

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır? 2022 özel plaka nasıl alınır?

2022 e-DEVLET BOŞ PLAKA SORGULAMA

Boş plaka sorgulama işlemi 2020 yılı itibariyle e-Devlet sisteminden kaldırılmıştır.

2022 ÖZEL PLAKA NASIL ALINIR?

1 Şubat 2019 tarihinden itibaren özel plaka alma işlemi için notere başvurulması gereklidir. Özel plaka alabilmek için yapılması gereken adımlar sırasıyla şunlardır:

  • Araç satışı ya da devir işlemi gerçekleşmeden önce Emniyet Genel Müdürlüğü Tescil Bürosu’na gitmeli ve talep ettiğiniz plakayı ayırtmalısınız.
  • Belirlenen yasal bağışı ödemelisiniz.
  • Noterdeki satış işlemlerinde, görevliye plaka değişikliği yapılacağını bildirmelisiniz.
  • Son olarak Şoförler Odası’na giderek plaka basımını yaptırabilir ve plakanızı alabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Emin 2 Ağustos 2023 01:54

İsime özel pilaka yaparmisiniz

Mehmet 7 Nisan 2023 22:14

16 ADJ 47

Sonraki Haber Yükleniyor...