Tgrt Haber

İkinci defa görüntülendi: Sibirya Mersin balığının havyarı 2 milyon liradan satılıyor

09 Kasım 2021 11:44
İkinci defa görüntülendi: Sibirya Mersin balığının havyarı 2 milyon liradan satılıyor
keban,,balık,,sibirya mersin balığı,,çemişgezek,,havyar

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde bir balıkçının ağına bölgede ikinci defa görülen Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın etinin 100 liraya, havyarının ise 2 milyon liraya kadar alıcı bulduğu öğrenildi. Balığın neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde Keban Baraj Gölü sularında balıkçılık yapan Muharrem Koçer isimli balıkçının ağına Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığı inceleyen Koçer, şaşkınlık içerisinde hayvanı bir süre inceledi. Koçer bu türü ilk defa gördüğünü belirtirken, yakaladığı balığı daha sonra tekrar suya bıraktı. Balığın etinin 300 liradan satıldığı, havyarının ise 2 milyon liraya kadar alıcı bulduğu öğrenildi.

HAVYARI 2 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKABİLİYOR

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. İbrahim Akın Temizer, Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Sibirya Mersin balığının Keban Baraj Gölünde görülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Temizer, "Dünyada sayılı denizlerde yaşayan bu balıkların baraj gölüne yumurtaları bırakmaları halinde havyar üretimine olanak sağlayacaktır. Bu da ciddi derecede öneme sahip bir olaydır. Bu balığın eti maksimum 300 lirayken, havyarı 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor" dedi.

Bölgede daha önce de Sibirya Mersin Balığı görülmüştü.

İkinci defa görüntülendi: Sibirya Mersin balığının havyarı 2 milyon liradan satılıyor
Sibirya Mersin Balığı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...