Tgrt Haber
05 May 2021 13:47

Marmara’da salya kabusu

Marmara Denizini etkisi altına alan salya kabusu büyüyor. Tekirdağ kıyıları boyunca yüzeye çıkarak denizi kapladı.

Marmara’da salya kabusu
deniz salyaları

Marmara Denizi'nde kabus büyümeye devam ediyor. 3 aydan beri denizin dibinde bulunan deniz salyaları son bir haftadır yüzeye çıkarak beyaz tabaka halini aldı. Son günlerde kıyılarda biriken deniz salyaları ilginç bir görüntüler oluşturuyor. 

BALIKÇIKLARIN KORKULU RÜYASI HALİNE GELDİ

Marmara Denizi boyunca balık avcılığını olumsuz etkileyen deniz salyaları son bir haftadır yüzeye çıkarak artmaya devam ediyor. Bu durum ise beraberinde endişeleri getiriyor. 

TEKİRDAĞ SAHİLLERİNİ DE VURDU

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçeleri kıyıları boyunca etkili olan beyaz tabaka, Şarköy’den de Çanakkale kıyılarına kadar uzanıp etkisini sürdürüyor.

MARMARA DENİZİ'NDE İLK KEZ GÖRÜLÜYOR

İBB'nin deniz salyaları hakkında yaptığı açıklamada, "Deniz salyası, Marmara Denizi’nde ilk kez görülüyor. Beyaz, açık kahverengi ve köpük gibi görülen deniz salyalarına karşı deniz yüzeyi temizleme tekneleri (DYTT) ile mücadele ediliyor. Çalışmalar derin ve geniş alanlarda sürdürülüyor. DYTT’lerin pervaneleriyle deniz salyası öbeklerini parçalayıp dibe indirmek ve toplamak amaçlanıyor. Ancak akışkan, yapışkan ve sıvımsı olmasından ötürü DYTT’ler, deniz salyası karşısında yeterli etkiyi gösteremiyor." ifadelerine yer verilmiştir.

DENİZ SUYU ISININCA GİDECEK

Uzmanlar, deniz salyalarının deniz suyunun ısınmasıyla birlikte kaybolacağını bildiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...