Tgrt Haber
15 Şubat 2024 05:28 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 05:29

Alperen Berber Avrupa'nın zirvesinde!

Bükreş'te heyecanla takip edilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli güreşçimiz Alperen Berber, grekoromen stil 82 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Finalde Rus rakibi İslam İsmailovic Aliyev'i 4-3 yenerek Avrupa şampiyonu olan Berber, büyük bir başarıya imza attı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Güreş

Milli güreşçimiz Alperen Berber, Avrupa şampiyonu oldu. Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen organizasyonda Alperen Berber, grekoromen stil 82 kilonun finalinde Islam Ismailovich Aliev ile karşı karşıya geldi.

Son derece çekişmeli bir mücadeleye sahne olan final müsabakasında 19 yaşındaki milli güreşçimiz, rakibini 4-3 yenerek minderden galip ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte Alperen Berber, Avrupa şampiyonu olma ünvanını kazandı.

“SORUMLULUĞUM FARKINDAYIM”

Mücadele sonrası İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Alperen Berber, “Çok mutlu, çok gururluyum. Başkanım bana inandı, hocalarım bana inandı. Başardığım için çok mutluyum. Aileme çok teşekkür ediyorum. Arkamda dağ gibi duran babama çok teşekkür ediyorum” dedi. Maçta aldığı darbeyle ilgili de konuşan Berber, “Sorumluluğum farkındayım. Vatan için yaptım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye konuştu.

Alperen Berber Avrupa'nın zirvesinde! - 1. Resim

"UMUTSUZLUĞA YER YOK"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da “Alperen’i 2 yıl önce ilk gördüğüm zaman dedim ki, yeni bir şampiyon geliyor. Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Alperen ikinci yüzyılın ikinci şampiyonu. Türk güreşinde böyle gençler olduğu sürece umutsuzluğa yer yok. Biz gördüğümüz bütün gençlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Rıza’dan sonra, Taha’dan sonra, Yasemin’den sonra bize Alperen’ler lazım, bize Selçuk Can’lar lazım. Bize yeni yüzler lazım. Bu da bayrağın doğru şekilde devredilmesiyle olur. Ben sadece başkanları değilim, aynı zamanda şampiyon abileriyim. Yolu açık olsun. İnşallah Allah ayağına taş değdirmesin. Biz birlikte Türk güreşini bu hale getirdik. Dolayısıyla ben bütün ekibime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...