Tgrt Haber
27 Eylül 2023 14:15 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 14:19

14 Ülkede Mevlid-i Şerif Heyecanı Yaşandı

İDDEF, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)'in dünyaya teşrifleri münasebetiyle Afrika ve Asya’daki 14 ülkede Mevlid-i Şerif programı düzenledi. 

14 Ülkede Mevlid-i Şerif Heyecanı Yaşandı
iddef

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandilinin heyecanı tüm dünyayı sararken bu anlamlı gecede İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) medreselerinde de Kur’an-ı Kerim tilavetleri okunarak, iftar sofraları kuruldu.

14 Ülkede Mevlid-i Şerif Heyecanı Yaşandı

Dünyanın dört bir yanında eğitim ve kalkınma çalışmaları kapsamında kalıcı eser inşa ederek öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veren İDDEF, ilim yuvası cami, medrese ve mescitlerinde hocaları, öğrencileri ve Müslümanlar’ın katılımıyla İslam dünyasının en önemli gün ve geceleri arasında yer alan Mevlid-i Şerif için program gerçekleştirdi. Programlar, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve naatlarla idrak edilirken, Allah Resulü (sallallahu aleyhi ve sellem)’ne salât ve selam edildi.

14 Ülkede Mevlid-i Şerif Heyecanı Yaşandı

Afrika ve Asya’da Gine, Fildişi Sahili, Benin, Nijer, Gana, Burkina Faso, Çad, Nijerya, Etiyopya, Somali, Kenya, Tanzanya, Pakistan ve Afganistan olmak üzere 14 ülkede düzenlenen programlara akın eden Müslümanlar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla bir araya gelerek Peygamber Efendimiz ve insanlık için dua etti. 

Program kapsamında yurt dışındaki medrese, mescit ve camilerde on binlerce öğrenci ve Müslüman halk bir sofrada buluşarak hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yemeklerle iftar yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...