Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 09:25

ABD çekildi Taliban 'zafer' açıklaması yaptı

Afganistan'dan ABD askerlerinin çekilmesi dün akşam tamamlandı. 20 yılın ardından ülkeyi ele geçiren Taliban 'zafer' açıklaması yaptı.

ABD çekildi Taliban 'zafer' açıklaması yaptı
taliban,afganistan,abd,kabil havalimanı

Geçtiğimiz mayıs ayında Afganistan'dan ayrılacağını duyuran ABD'nin son askeri uçağı dün akşam ülkeden ayrıldı. Joe Biden, Afganistan'dan çekilmenin 31 Ağustos'a kadar tamamlanacağını duyurmuştu, dediği gibi oldu... ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgenal Kenneth McKenzie, ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilme sürecinin tamamlandığını dün akşam saatlerinde açıkladı.

ABD çekildi Taliban 'zafer' açıklaması yaptı

20 yıllık mücadelenin ardından Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi ve ABD'nin ülkeden ayrılmasıyla 'zafer' açıklaması yapıldı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil Havalimanı'nın pistinden yatığı açıklamada ''Afganistan'ı tebrik ederim. Bu zafer hepimizin'' dedi ve uluslarararsı mesaj verdi:

''ABD ve dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hepsiyle iyi diplomatik ilişkiler kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz.''

Mücahid, ''ABD'nin hizmeti diğer işgalcilere ders oldu'' dedi.

Öte yandan ABD güçlerinin, Afganistan’dan tamamen çekilmesinin ardından başkent Kabil’de Taliban üyelerinin havaya ateşe ederek kutlama yaptığı görüldü.

ABD NEDEN AFGANİSTAN'I İŞGAL ETTİ?

El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de ABD'ye saldırmasından günler sonra, ABD Başkanı George W. Bush, 'Amerikan güçlerinin Afganistan'da konuşlu terörist gruba ve Taliban hedeflerine yönelik saldırılar başlattığını' duyurdu.

Başkan Bush operasyonu, "Dikkatlice hedeflenen bu saldırılar, Afganistan'ın terör operasyonlarının üssü olarak kullanılmasını engellemek ve Taliban rejiminin askeri kapasitesine saldırmak için tasarlandı." diye tanımlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...