Tgrt Haber
02 Nisan 2021 20:28

ABD Kongresi önünde saldırı: 1 polis öldü

ABD’de bir kişi, aracını Kongre Binası barikatının üzerine sürdü. Olayda saldırgan ile 1 polis memuru hayatını kaybederken, 1 polis de yaralandı. Polis tarafından vurularak yaralanan şüpheli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırıda bir polis hayatını kaybetti.

ABD Kongresi önünde saldırı: 1 polis öldü
ABD,Kongre Binası,Güvenlik gerekçesi

6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından ABD Kongresinde yine tansiyonu yüksek anlar yaşandı.

Kongre polisi, "dış tehdit" nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışların kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi'ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi. Şüphelinin bariyerlere çarptıktan sonra elinde bıçakla aracından çıktığı ve polislere doğru koştuğunu açıklandı.

Aracın iki polise çarptığına dikkat çekilen açıklamada, şüphelinin de vurularak yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi. 

1 POLİS ÖLDÜ
Saldırıda yaralanan 2 polis memurundan biri de hayatını kaybetti.

KONGRE'DEKİ BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de olayda hayatını kaybeden polis memuru için Kongredeki bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

ŞÜPHELİ HASTANEDE ÖLDÜ

Amerikan basınına konuşan görgü tanıkları, şüphelinin bariyerlere çarptıktan sonra elinde bıçakla arabadan çıkması üzerine polisin ateş açtığını aktardı.

NBC News ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın kaldırıldığı hastanede öldüğünü kaydetti.

Olayın saldırı mı yoksa kaza mı olduğuna dair yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA
Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Eşim Jill ve ben, ABD Kongresi yerleşkesinde bir güvenlik noktasında yaşanan ve polis memuru William Evans'ın ölümüne, bir meslektaşının da yaralanmasına yol açan şiddetli saldırıyı duymaktan derin üzüntü duyuyoruz." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
ABD Kongresinde dün yerel saatle öğleden sonra yaşanan olaydan dolayı Kongre birkaç saatliğine tüm giriş-çıkışlara kapatılmıştı.

Olayla ilgili açıklama yapan Kongre Polis Departmanı Müdür Vekili Yogananda Pittman, yerel saatle 13.00'te bir şüphelinin aracıyla iki polis memurunu ezdiğini, ardından Kongre'nin kuzey kanadındaki barikatlara çarptığını belirtmişti.

Pittman, "Şüpheli, aracından elinde bıçakla çıktı. Polis memurlarımız duruma müdahale etti. Şüphelinin sözlü uyarılara uymaması üzerine polislerimiz ateş açtı. Şu anda şüphelinin ölü olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Olayda 2 Kongre polisinin yaralandığını belirten Pittman, yaralı polislerden birinin hastanede hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Daha sonra hayatını kaybeden polisin William Evans olduğu duyurulmuştu. Polis yetkilileri, olayın terör bağlantılı olduğunu düşünmediklerini belirtmişti.

Evans'ın ailesi için başsağlığı mesajı yayımlayan ABD Başkanı Joe Biden, olayı "şiddet içeren bir saldırı" olarak nitelemiş ve bayrakların yarıya indirilmesi talimatını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...