Tgrt Haber
05 Nisan 2022 23:38 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 00:52

Beyaz Saray'da ilginç anlar: Joe Biden Obama'nın gölgesinde kaldı

2017 yılında başkanlığı devrettikten sonra ilk kez Beyaz Saray'a ayak basan eski ABD Başkanı Barack Obama, tüm ilgiyi kendi üzerine çekerek mevcut başkan Joe Biden'ı adeta gölgede bıraktı. Obama'nın Biden'a "Sayın Başkan Yardımcısı Biden" diye hitap edip hemen ardından bunun şaka olduğunu söylemesi de katılımcıları kahkahaya boğdu.

Beyaz Saray'da ilginç anlar: Joe Biden Obama'nın gölgesinde kaldı

Obamacare'ın yıl dönümü için 5 yıl aradan sonra Beyaz Saray'a dönen eski ABD Başkanı Barack Obama ile mevcut ABD Başkanı Joe Biden arasında yaşananlar tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

'Obamacare' olarak bilinen ve düşük gelirli kişilere sağlık imkanı sağlayan sağlık sigortası reformunun imzalanmasının yıl dönümü nedeniyle Beyaz Saray'da etkinlik düzenlendi. ABD Başkanı Joe Biden'ın konuğu olan ve birlikte öğle yemeği yiyen Barack Obama, konuşmasında Biden'ın Obamacare'in bundan sonraki adımlarını takip edeceğini belirtti.

TÜM GÖZLER OBAMA'NIN ÜZERİNDEYDİ

Basına yansıyan görüntülerde etkinlik sırasında Obama'nın tüm ilgiyi üzerinde toplaması dikkat çekerken, adeta gölgede kalan Biden'ın ilginç hal ve hareketleri de gündem oldu.

'BAŞKAN YARDIMCISI' ESPRİSİ KAHKAHAYA BOĞDU

Öte yandan Obama'nın konuşması esnasında yaptığı espriler ve 2009-2017 yıllarında kendisinin başkan yardımcısı olan Biden'a takılması da salondakileri güldürdü.

Obama'nın konuşmasının başında Biden'a "Sayın Başkan Yardımcısı Biden" diye hitap etmesi katılımcıları kahkahaya boğarken, Obama da "Tabii ki bu şakaydı." diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Biden ise konuşmasında Obama'ya "Bugün yemek yedik, oturma düzeni konusunda kafamız karıştı" esprisiyle karşılık verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...