Tgrt Haber
09 Kasım 2021 15:08

İlginç iddia! Covid-19 Avrupa’da antisemitizmi hortlattı

Covid-19'un Avrupa'da antisemitizmin yeniden alevlenmesine yol açtığı iddia edildi.

İlginç iddia! Covid-19 Avrupa’da antisemitizmi hortlattı
Antisemitizm,covid-19

Bir Avrupa hakları gözlemcisi yaptığı açıklamada, Covid-19 ile ilgili Yahudileri suçlayan komplo teorilerinin Avrupa genelinde antisemitizmin yeniden hortlamasına neden olduğunu iddia etti. Kıtadaki sivil toplum gruplarından gelen verileri derleyen Avrupa Temel Haklar Ajansı, en büyük artışların Almanya ve Fransa'da görüldüğünü ortaya koydu. Almanya’da geçen yıl 2.351, Fransa’da 339 antisemitik olay kaydedildi.  Gözlemci diğer ülkelerde veri eksikliğinin artışları maskeleyebileceği konusunda uyardı. Polonya ve Macaristan'da veri toplanmadığına, İspanya ‘da ise sadece 3 olay kaydedildiğine dikkat çekildi.

AVRUPA’DA 3 YAHUDİ'DEN 1’İ GÖÇ ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR  

Avrupa ülkelerini bu konuda duyarlı olmaya çağıran gözlemci, "Antisemitizm ciddi bir sorundur. Ancak daha net bilgilere ihtiyacımız var. Böylece nefret ve önyargıya karşı daha iyi mücadele edebileceğiz” ifadelerini kullandı. 
AB, antisemitizm ve internet ortamındaki nefret ile ilgili mücadeleye yönelik ilk stratejisini Ekim ayında açıkladı.  Avrupa Komisyonu, Yahudi aleyhtarı olayların önemli ölçüde arttığına dikkat çekti. Yahudilerin yüzde 90'ının ülkelerinde antisemitizmin arttığını ve ciddi bir sorun olduğunu hissettiğini ve her üç kişiden birinin göç etmeyi düşündüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...