Tgrt Haber
10 Aralık 2021 08:28

AB ülkeleri onayladı: Schengen’e bir üye daha

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmasına onay verdi.

AB ülkeleri onayladı: Schengen’e bir üye daha
hırvatistan,,Schengen,,vize,,avrupa birliği,,AB,

AB İçişleri Bakanları Toplantısı'nda alınan kararı, AB dönem başkanlığını yürüten Slovenya'nın İçişleri Bakanı Ales Hoj duyurdu.

HIRVATİSTAN SCHENGEN’E  ÜYE OLDU

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Slovenya'nın İçişleri Bakanı Ales Hoj, AB İçişleri Bakanları Toplantısı'nda alınan kararı duyurdu. Hoj, Hırvatistan'ın Schengen müktesebatının tümünü uygulamak için gerekli şartları yerine getirdiğine yönelik AB ülkelerinin mutabakata vardığını bildirdi.

AB KOMİSYONU ONAYLAYACAK

AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson da Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmaya hazır olduğunu söyledi. AB Konseyi'nin onayından sonra, Hıvatistan'ın Schengen bölgesine katılması ve diğer Schengen ülkeleriyle sınır kontrollerini kaldırması mümkün olabilecek.

Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor. 60'tan fazla ülkenin vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. 100'ün üzerinde ülkenin vatandaşlarından ise vize talep ediliyor.

2013'te AB üyesi olan Hırvatistan, para birimi olarak euroya geçmeyi de istiyor. AB Komisyonu da 2019'da Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmak için gerekli şartları sağladığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...