Tgrt Haber
29 Haziran 2022 15:24 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 15:31

Hong Kong'da korkutan artış sürüyor: Günlük vaka sayısı 2 bini geçti

Çin'e bağlı özerk ülke Hong Kong'da, nisan ayından bu yana günlük vaka sayısı, ilk defa 2 bini buldu. Haziran ayı ortasına kadar 1000 vakanın altında seyreden ülkede, ölüm gerçekleşmediği bildirildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Hong Kong'da korkutan artış sürüyor: Günlük vaka sayısı 2 bini geçti
koronavirüs,vaka,hong kong

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde açıklanan son koronavirüs verilerine göre, bir günde 155'i yurt dışı kaynaklı 2 bin 4 vaka tespit edildi. Ülkede sosyal mesafe gibi kısıtlamaların kaldırılmasının ardından günlük vaka sayısı nisan ayından bu yana ilk defa 2 bin sınırını geçmiş oldu. Arıca son bir günlük vaka sayısı 2 bini aştığı halde virüs nedeniyle hayatını kaybeden olmadı.

"ENDİŞE DUYULACAK BİR DURUM YOK"

Haziran ayı ortasına kadar bin sınırının altında seyreden durumun endişe verici olmadığını kaydeden Sağlık Koruma Merkezi yetkilisi Albert Au, düzenlediği basın toplantısında bilgilendirmelerde bulundu. Vakaların belirli derecede artsa da istikrarlı seyrettiğini aktaran Au, "Hastane rakamlarına baktığımızda vakaların büyük bölümünün hafif ve hastalık belirtisi göstermeyen vakalar olduğu görülüyor" diye konuştu.

Yaklaşık 7,6 milyon nüfuslu Hong Kong'da bugüne dek 1 milyon 241 bin 435 vaka kaydedildi, 9 bin 399 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...