Tgrt Haber
10 Haziran 2022 11:47 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 12:02

İsveç'ten NATO kriziyle ilgili yeni açıklama: Yapıcı ilerlemeyi hedefliyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna itirazları sürerken yeni bir açıklamada bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsveç'ten NATO kriziyle ilgili yeni açıklama: Yapıcı ilerlemeyi hedefliyoruz
isveç,nato

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği başvurusunda bulunmuş, Türkiye'nin karşı çıkmasının ardından da üç ülke arasında müzakereler başlamıştı. İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler devam ederken, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'den yeni bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Linde bugün yaptığı açıklamasında, "İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Türkiye ile yaptığı müzakerelerde yapıcı ilerleme kaydetmeyi hedefliyoruz. Başvurumuz NATO'da geniş destek gördü" ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili müzakereler için İsveç ve Finlandiya'dan gelen heyetlerle geçen ay yapılan görüşmelerde de önemli bir ilerleme sağlanamamıştı. 

TÜRKİYE'NİN TALEPLERİ HENÜZ KARŞILANMADI

Geçtğimiz günlerde Türkiye'ye gelen İsveç ve Finlandiya heyetlerine Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki eylemlerini delilleriyle birlikte sunmuştu. Aynı zamanda PKK'nın YPG'nin bir uzantısı olduğu söylenerek, bunların ayrı olduğu kabul edilmemişti.

Daha önce de talepte bulunulan teröristlerin iadesi istenmişti. Sokaklarda terör örgütü bayraklarıyla gösteri yapılmasının ifade özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceği belirtilmişti. Türkiye'nin bir diğer talebi de ambargoların kaldırılmasıydı. Savunma sanayii alanındaki ambargoların kaldırılması istenmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...