Tgrt Haber
25 Haziran 2022 16:16 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 16:22

Korkunç olay! Haiti’de mahkumlar açlıktan öldü

Dünya gıda krizini eşiğindeyken Haiti’den korkunç haber geldi.  İki ay önce yiyecekleri tükenen aşırı kalabalık bir hapishanede en az sekiz mahkûm açlıktan öldüğü belirtildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Guardian
Korkunç olay! Haiti’de mahkumlar açlıktan öldü
Haiti,Açlık

Dünyada gıda krizi bazı bölgelerde baş göstermeye başladı. Birleşmiş Milletler geçen hafta, Haiti'de yalnızca ocak ve nisan ayları arasında yetersiz beslenmeye bağlı 54 cezaevi ölümünün belgelendiğini belirten bir rapor yayınlamıştı. Haiti'de iki ay önce yiyecekleri tükenen aşırı kalabalık bir hapishanede en az sekiz mahkûm açlıktan öldüğü belirtildi.

İDDİALAR DOĞRULANDI

Şehrin hükümet komiseri Ronald Richemond yaptığı açıklamada, Les Cayes kentindeki hapishane mahkumların ölümlerine açlık ve bunaltıcı sıcakların yol açtığını söyledi.  Birleşmiş Milletler geçen hafta, Haiti'de yalnızca ocak ve nisan ayları arasında yetersiz beslenmeye bağlı 54 cezaevi ölümünün belgelendiğini ortaya koyan bir rapor yayınlamıştı.

Haiti yasalarına göre devlet, mahkumlara günde iki öğün su ve genellikle yulaf lapası ve bir kase pirinçle birlikte balık veya bir çeşit etten oluşan iki öğün yemek vermesi gerekiyor.

DOLULUK ORANI EN AZ YÜZDE 280 

BM'ye göre, Haiti'de cezaevlerinde dolululuk oranı normal kapasitenin en az yüzde 280 oranında fazla. Les Cayes kentini geçen yıl vuran kasırga sonrası cezaevindeki bazı bölümlerin yıkıldığı, bu nedenle sağlam kalan koğuşlarda kapasitenin daha da artırıldığı ifade edildi. 

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...