Tgrt Haber
17 Kasım 2017 21:31

Norveç Savunma Bakanı Türkiye'den özür diledi

Norveç Savunma Bakanı Jensen, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

Norveç Savunma Bakanı Türkiye'den özür diledi
NORVEÇ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, 17 Kasım 2017 tarihinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada’da bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in talebi üzerine yapılan görüşmede, NATO tatbikatında yaşanan olaydan dolayı Stoltenberg, NATO adına özür diledi.Konu ile ilgili olarak Norveç’te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Stoltenberg, ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da özürlerinin iletilmesini talep etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar tarafından, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp, etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO’yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın iş birliği ve dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...