Tgrt Haber
15 Ekim 2021 18:09

Norveç’teki saldırganın akıl sağlığı yerinde değil

Norveç’in Kongsberg kasabasında bir marketin yakınında oklu saldırı düzenleyen Danimarkalı Brathen'in, akıl sağlığının yerinde olmadığı, saldırıyı psikolojik sorunları nedeniyle yaptığına dair güçlü deliller bulunduğu açıklandı.

Norveç’teki saldırganın akıl sağlığı yerinde değil
Norveç,oklu saldırı,,norveç saldırı,,Danimarkalı Brathen

Norveç’in başkenti Oslo'nun 82 kilometre güneybatısındaki Kongsberg kasabasında geçtiğimiz çarşamba günü düzenlenen oklu saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıya 5 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Saldırganın Danirmarkalı 37 yaşındaki Espen Andersen Brathen olduğu belirtilirken soruşturmanın devam ettiği belirtilmişti.

SALDIRGANIN DAVRANIŞLARI TAKİP EDİLİYOR

PST'nin ardından bugün Norveç Polis Müfettişi Per Thomas Omholt düzenlediği basın toplantısında, polis memurlarının yaşanan olaya ilişkin "öfke, intikam, dürtü, hastalık ve provokasyon" da dahil olmak üzere çeşitli soruşturma hatlarını incelediklerini kaydetti. Brathen'in, zihinsel bir hastalığının olmasından şüphelenildiğini belirten Omholt, "Soruşturmanın ilk günlerinde en çok güçlenen tahmin, saldırının arka planında bir hastalık olduğudur" ifadelerini kullandı. Ayrıca Omholt, şüphelinin bir "psikiyatrik enstitüde" tutulduğunu ve diğer soruşturma hatlarının halen takip edildiğini de sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...