Tgrt Haber
08 Ocak 2015 11:30

'Paris'teki saldırı İslam'la etiketlenemez'

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, 'Paris'teki saldırının İslam'la, Müslümanlarla etiketlenmesine şiddetle karşı çıkıyoruz' dedi.

'Paris'teki saldırı İslam'la etiketlenemez'
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bu saldırıların İslam'la, Müslümanlarla etiketlenmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu saldırıların İslam adına yapıldığını söylemek, en az bu terör saldırıları kadar İslam'a ve Müslümanlara zarar verir" dedi.
İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın İslam karşıtlığına ve İslamafobi'ye hukuki tedbir almamasının, bu tür saldırılarda ve İslam karşıtlığının artmasında ciddi payının olduğunu söyledi.
Paris'teki saldırıdan sonra İslam'a ve Müslümanlara yönelik İslamafobik yayınların daha da artacağı düşüncesini taşıdıklarını ifade eden İşbilir, bunlara karşı tedbir alınmaması durumunda, şiddet ve kaosu başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinin davet etmiş olacağını kaydetti.
İşbilir, terör saldırılarının amacının kaos ortamı oluşturmak olduğuna işaret ederek, "Paris saldırıları bir kez daha göstermiştir ki küresel anlamda ve ilkeli bir şekilde terörizmle mücadele edilmezse bunun çok acı faturaları ödenmeye devam edecek. Söz gelimi DEAŞ terörünü doğuran Esed terörüne ses çıkarmazsanız, İsrail'in devlet terörüne tepki koymazsanız, PKK terörünü çifte standartla görmezden gelirseniz yine başka terör eylemlerine de bu şekilde kapı açarsınız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...