Tgrt Haber
11 Mart 2022 14:28 - Güncelleme : 11 Mart 2022 14:50

Putin'in kızının ardından Rus Bakan Lavrov'un kızı da hedefte

Geçtiğimiz günlerde Vladimir Putin'in kızı Luiza Krivonogikh, Ukrayna'nın işgali üzerine gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesaplarını kapattı. Putin'in kızının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kızı da hedef alındı.

Putin'in kızı sosyal medyada gelen tepkilerin ardından sosyal medya kullanmayı bırakmıştı.
Putin'in kızı sosyal medyada gelen tepkilerin ardından sosyal medya kullanmayı bırakmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Londra'da yaşayan üvey kızı Polina Kovaleva'nın lüks yaşantısı ortaya çıktı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rus oligarklara uygulanan yaptırımların LAvrov'un kızı Kovaleva'ya uygulanması için baskılar arttı. 26 yaşındaki Polina Kovaleva'nın lüks içindeki yaşantısını Rus muhalif Alexei Navalny'nin oluşturduğu yolsuzlukla mücadele grubu FBK ifşa etti. 

Kovaleva'nın Londra'nın lüks yerlerinden 4,4 milyon sterlin değerindeki bir evde yaşadığı öğrenildi. The Times'ın haberine göre, Kovaleva’ya da yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyen aktivistler Kovaleva'nın Lavrov’un bütün uluslararası seyahatlerine katıldığını ve en az 60 kez resmi uçakla seyahat ettiğini de iddia etti.

Putin'in kızının ardından Rus Bakan Lavrov'un kızı da hedefte

NASIL BU KADAR ZENGİN OLDU?

Kovaleva’nın Bristol’da özel bir lisede eğitim gördükten sonra Loughborough Üniversitesi’nde ekonomi ve siyaset bilimi eğitimi aldığı kaydedilirken, daha sonra Imperial College London da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptığı bildirildi.

Putin'in kızının ardından Rus Bakan Lavrov'un kızı da hedefte

Kovaleva’ya yaptırım uygulanması ve mal varlığına el konulması gerektiğini açıklayan FBK, genç kızın henüz 21 yaşındayken lüks evini nasıl satın almayı başardığını sordu: Polina’nın biyolojik babası çok zengin değil. Eşi de oligark değil. Fakat 21 yaşında Londra’nın göbeğinde bu kadar pahalı bir ev almayı nasıl başardı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...