Tgrt Haber

Rusya’dan askerlere sosyal medya yasağı

08 Nisan 2022 10:37 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 11:01
Rusya’dan askerlere sosyal medya yasağı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus ordusunun aldığı ağır darbeleri doğrularken Donbass’a ilerleme kararı alan Rusya askerlere sosyal medya yasağı getirdi. Bu yasağın nedeni ise askerlerin moral gücünün daha fazla zayıflaması ihtimali.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Rus ordusu bazı kentlerden geri çekilirken İngiliz basınına röportaj veren Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus ordusunun aldığı ağır darbeleri kabul etti. Bu arada Donbass’a ilerleme kararı alan Rusya, askerlere sosyal medya yasağı getirdi. Bu yasağın nedeninin ise askerlerin moral güçlerini tamamen kaybetmeleri korkusu. Kremlin’in üst düzey komutanları, Ukrayna’nın manipülasyon yaptığını ve yanlış bilgi yaydığını iddia ederek orduda sosyal medya kullanımını askerlere yasakladı. Ancak bu açıklamanın ardında yatan gerçek sebep ise Rus askerlerinin Internet ortamında moral güçlerini tamamen kaybetmelerinin önüne geçmek.

Bu iddia ise Ukrayna’nın istihbarat birimlerinden geldi. Rusya’nın Batı'da yer alan askeri birliklerinin komutanlarının sosyal medya kullanımını kısıtlamak istediği kaydedildi. Kiev tarafından yapılan açıklamaların hem yanlış bilgiler içerdiği hem de bu yolla Rus askerlerinin moral ve motivasyonlarının yok edilmeye çalışıldığı söyleniyor.

RUS ASKERLERİ ŞİKAYET ETTİ

Rusya’nın yayınladığı belgede “Her rütbeden komutanlara Rus askerleri tarafından iletilen birçok şikâyet var. Bunların çoğu Ukrayna’da yürütülen savaşla ilgili ve başarısızlık durumu orduda üst makamlara aktarılıyor. Bunun ana sebeplerinin başında internette dolaşan bilgiler olduğu düşünülüyor” ifadeleri yer aldı.

İlk etapta Rusya’nın askeri başarılarının Ukrayna tarafından sosyal medyada çarpıtıldığı ve karalama kampanyası yürütüldüğü yönünde iddialar vardı. Yani Ukrayna, Rusya’nın savaş alanındaki başarılarını çarpıttığı ifade ediliyordu. Ancak zamanla bunun böyle olmadığı Rus askerleri tarafından da anlaşıldı ve bu durum büyük moral çöküntüsüne neden oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...