Tgrt Haber
11 Haziran 2022 13:55 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 14:06

Rusya’dan NATO'ya Polonya tehdidi: Kayıtsızca izlemeyeceğiz

NATO’nun Polonya’yı koruma atına almasına Rusya Dışişleri Bakanlığından tepki geldi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya’dan NATO'ya Polonya tehdidi: Kayıtsızca izlemeyeceğiz
Polonya,NATO

Rusya'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Dairesi Başkanı Oleg Tyapkin, “NATO'nun Polonya'da yoğunlaşmasını kayıtsızca izlemeyeceğiz" dedi. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından sonra Kiev'e açık destek veren Polonya, aynı zamanda NATO tarafından da koruma altına alındı. 

NATO’dan Polonya'ya silah takviyesine Rusya karşı çıkıyor. Rus basınına açıklamalarda bulunan Rusya'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Dairesi Başkanı Oleg Tyapkin, Ukrayna'da 2014'deki devrimden öncede dahil Polonya'nın, Avrupa'nın doğu cephesinde NATO'yu güçlendirmek için adımlar attığını söyledi. Bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Tyapkin, "Elbette NATO grubunun Polonya'da yoğunlaşmasını kayıtsızca izlemeyeceğiz. Cevabımız her zamanki gibi orantılı ve yerinde olacak. Rusya Federasyonu'nun güvenliğine potansiyel tehditleri etkisiz hale getireceğiz" diye konuştu.

POLONYALI ORTAKLARIMIZ SAĞIR 

Polonya ile yaşanan siyasi gerilimler için ılımlı konuşan Tyapkin, "Polonya ile ikili ilişkilerimizde çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına her zaman inandığımızı söylüyorum. Bu düşüncemizi düzenli olarak Varşova'daki ortaklarımızın dikkatine sunduk” dedi. 

Biraz daha sağduyu ile daha az ideolojik ön yargının yeterli olduğunu kaydeden Tyapkin, böylelikle Polonya ile işlerin yavaş ve sorunsuz ilerleyeceğini belirterek “Ne yazık ki 2014'ten beri Polonyalı ortaklarımız sorunun böyle bir formülle çözülme önerisine sağırca yaklaştılar. Onlar, uzun yıllardır inşa edilen diplomatik altyapının tamamen ortadan kaldırılması yolunu seçtiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...