Tgrt Haber
08 Eylül 2022 23:38 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 23:53

Ukrayna, Rus ordusunu Balakliya'dan püskürttü

Ukrayna, Harkiv bölgesinin güneydoğusunda yer alan Balakliya ilçesindeki Rus ordusunu püskürttü. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ilçede kontrolün yeniden ele geçirildiğini doğruladı.

Ukrayna, Rus ordusunu Balakliya'dan püskürttü
Rusya,Ukrayna,Vladimir Putin,Zelenskiy,Savaş

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği emir ile başlayan Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi 6 ayı geride bıraktı. Çatışmalar belli bölgelerde tüm şiddetiyle devam ederken, savaşta roller değişti. 

Rus ordusu savaşın ilk gününde hedefini ülkenin başkenti Kiev olarak belirlemiş, aylarca süren mücadelenin ardından Ukrayna'nın kalbini düşürememişti. Daha sonra hedefini Ukrayna'nın doğusuna çeviren Rusya bir süredir savunma pozisyonunda.

RUS ORDUSU BALAKLİYA'DAN PÜSKÜRTÜLDÜ

Bölgeden gelen son bilgilere göre, Ukrayna Harkiv bölgesinin güneydoğusunda yer alan Balakliya ilçesindeki Rus ordusunu püskürttüğü öğrenildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ilçede kontrolün yeniden ele geçirildiğini doğruladı.

Zelenskiy'nin sosyal medya hesabından paylaştığı video ile gelişmeyi duyururken, görüntülerde Balakliya ilçesindeki binanın çatısında Ukrayna bayrağının dalgalandığı ve 3 Ukrayna askeri görülüyor.

"ÖZGÜR BİR UKRAYNA"

Zelenskiy, görüntüyle birlikte paylaştığı mesajında, "Her şey yerli yerinde. Ukrayna bayrağı, özgür bir Ukrayna, gökyüzünün altında özgür bir Ukrayna şehrinde. Teşekkürler. Gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

20'DEN FAZLA YERLEŞİM YERİ GERİ ALINDI

Ukrayna ordusundan bugün yapılan açıklamada, Harkiv bölgesinde 20'den fazla yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığı duyurulmuştu. Harkiv Bölgesi Askeri Yönetim Valisi Oleg Sinegubo, Ukrayna güçlerinin Harkiv bölgesinde Rus güçlerine karşı saldırıya geçtiğini bildirmişti.

Zelenskiy ise dün yaptığı açıklamada, Harkiv bölgesindeki bazı yerlerin Rus güçlerinden geri alındığını belirterek, "Bu hafta Harkiv bölgesinden güzel haberlerimiz var." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...