Tgrt Haber
25 Şubat 2022 05:38 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 11:11

Kiev’de patlama sesleri duyuldu! Ukrayna Rus İHA'ısını böyle düşürdü - Video

Son dakika haberi: Rusya’nın Ukrayna’yı saldırıları aralıksız devam ediyor. Ukrayna’nın bazı bölgelerinde çatışmalar şiddetlenirken başkent Kiev’de iki patlama sesi duyuldu. Rusya'nın Kiev'e fırlattığı füzeler Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. Bir Rus İHA'sı da düşürüldü. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Rusya-Ukrayna savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin’in orduya verdiği emir ile başladı. Başkent Kiev başta olmak üzere çok sayıda Ukrayna’daki bölge Rus ordusunun hedefi olurken Rusya, Ukrayna'nın, Harkov, Odessa ve Sumi kentlerine saldırıları yoğunlaştırdı.

KİEV'DE RUS İHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise, Rusya’ya ait bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Ayrıca Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) imha edildiği ve bu İHA’nın vurulmasının ardından bir binaya düşerek yangına neden olduğu ifade edildi. Kiev’in Darnitsa semtindeki Koşitsa caddesinde bulunan binada alarm verilirken, vatandaşlar ise binadan tahliye edildi. Yerel yetkililer, ölü veya yaralı sayısına ilişkin henüz net bir açıklamada bulunmazken, bina sakinlerinin büyük şok yaşadığı bildirildi.

İŞGALİN 2. GÜNÜNDE AĞIR BOMBARDIMAN

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri operasyon düzenleme kararının ardından başlayan saldırıların ardından Ukrayna’da tansiyon artmaya devam ediyor. İşgalin 2. gününe girilirken, Ukrayna’nın başkenti Kiev günün erken saatlerinde tekrardan füze saldırılarının hedefi oldu. Başkent sokaklarında patlama sesleri yankılanırken, Kiev sakinleri tekrardan kenti terk etmeye başladı.

Kiev’de patlama sesleri duyuldu! Ukrayna Rus İHA'ısını böyle düşürdü - Video

SİVİL HALK KARŞILIK VERDİ

Rusya sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Sumi kentinde de operasyonlarını sürdüren Rusya ise, kentte karşısında güçlü bir Ukrayna direnişi buldu. Bunun üzerine Rus ordusu, kentin üzerine roketler yağdırarak Sumi kentine kara operasyonlarına başladı. Kent sokaklarında çatışan Rus ve Ukraynalı askerler, birbirine aralıksız ateş açtı. Kentte hala çatışmalar devam ederken diğer kentlerde de çatışmaların dozunun arttığı öğrenildi.

BAŞKENT KİEV’DE PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu. Kiev'de yerel saatle 04.20'den sonra art arda patlamalar yaşandı. Rusya'nın Kiev'e fırlattığı füzelerin Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından imha edilme anı cep telefonuyla böyle görüntülendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...