Tgrt Haber
03 Kasım 2021 09:56

Altın için kader günü: İşte Fed toplantısı öncesi bilmeniz gerekenler

Altın fiyatları bugün Fed'den gelecek kararları bekliyor. Aylardır altın fiyatının yükselip yükselmeyeceğini merak ederken yatırımcıların gözü Fed Başkanı Powell Tahvil alımlarının azaltılmasına ilişkin yapacağı açıklamaya çevrildi...

Altın için kader günü: İşte Fed toplantısı öncesi bilmeniz gerekenler
ALTIN,,FED,

Uzun zamandır yön arayışı içinde olan altın fiyatı nihayet bugün doğru rotayı bulacak. Yatırımcılar Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) FOMC toplantısından çıkması muhtemel karara göre yatırımlarını yeniden şekillendirecek.

ABD'de haftanın en önemli gündem maddesi olan faiz kararı bugün açıklanacak. Fed, 2020 Mart toplantısında bu yana yüzde 0,00-0,25 seviyesinde tuttuğu faiz için kararını duyuracak. Piyasalarda faizlerde değişiklik beklentisi bulunmuyor. Ancak analistler Fed'in varlık alım programını daraltmaya başlayacağını duyurmasını bekliyor. Fed faizlerde bir indirime giderse ons altın tarafında yukarı yönlü hareketliliği tetiklenebileceği de ifade ediliyor.

Fed’in halihazırda aylık toplam 120 milyar dolar olan varlık alımlarını, Hazine tahvillerinde 10 milyar dolar ve mortgage bazlı menkul kıymetlerde 5 milyar dolar azaltma kararı alacağı tahmin ediyor. Kararın ardından her zaman olduğu gibi Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek.

ONS ALTIN

Yeni haftaya 1784 dolar civarında başlayan ons altın, Avustralya Merkez Bankası’nın tahvil getiri hedeflemesini sonlandırması sonrasında 1794 dolara kadar yükselmişti. Yatırımcıların Fed’in varlık alımı azaltımına odaklanmasıyla gerileyen ons altın, çarşamba günü 1781 dolar civarında seyrediyor.

GRAM ALTIN

Salı gününe 549.9 liradan başlayan gram altın, primli bir seyir izleyerek 551.9 lira seviyesinden kapandı. Bugün ise 551.9 liradan açılan gram altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.20 oranında yükselişle 551.8 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 549 lira, en yüksek ise 552 lira seviyeleri görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...