Tgrt Haber
08 Eylül 2022 15:42 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 17:14

EYT, emeklilere düzenleme, sözleşmeliye kadro... Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Çözüyoruz

Çalışma hayatına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilerin, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya alınması, sendikalaşmanın yaygınlaştırılması ve emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenleme ile ilgili çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
EYT, emeklilere düzenleme, sözleşmeliye kadro... Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Çözüyoruz
vedat bilgin,emeklitaşeron,sözleşmeli personle,geçici işçi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerden taşeron işçilere, sendikalaşmadan toplu sözleşmeye kadar birçok kronik meselede çözüm vadetti.

Antalya'da ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığı'nda kameraların karşısına geçen Bakan Bilgin, “Türkiye'nin her sosyal meselesi bizim çözmemiz gereken bir mesele önümüzde görev olarak duruyor ve bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

"EMEKLİLERE KAPSAYICI DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenleme çalışması yapıldığını belirten Bakan Bilgin, çalışma hayatındaki sorunların çözümüne ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin “Emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapıyoruz. Sözleşmeli personel kamuda çok sayıda sözleşmeli statüsü var onları değiştiriyoruz. Onlara bir güvence verecek bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

"EYT'Yİ ÇÖZÜYORUZ"

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) müjdeyi veren Bakan Bilgin "Önümüzdeki dönem içerisinde de sözleşmeli personel sorununu çözüyoruz. EYT sorunu önümüzde, çözüyoruz. Bütün bu sorunları dosya dosya açıp çözüyoruz." dedi.

EYT, emeklilere düzenleme, sözleşmeliye kadro... Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Çözüyoruz

"TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALACAĞIZ"

Emekli ve çalışanların sorunları olduğunu belirten Bilgin, geçici ve taşeron işçilerin kadroya alınacağını söyledi. Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Emeklilerin ve çalışanların sorunları var. Bir turlu bitmeyen geçici işçiler sorunu var, onu çözüyoruz. 2000'de geçici işçiydi sene kaç oldu hala geçici işçi bir türlü geçmeyen statüleri var. Onları değiştireceğiz. Kadrolu işçi haline getireceğiz. Taşerondan kalan bazı sorunlar var, yaklaşık o zaman 85 bin işiydi şimdi sayıları biraz değişti. Onları kadro sorunlarını çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EYT, emeklilere düzenleme, sözleşmeliye kadro... Bakan Bilgin müjdeyi verdi: Çözüyoruz

"SENDİKALAŞMA ORANINI ARTTIRMAYA MECBURUZ"

Gündeminde toplu sözleşme ve sendikalaşma oranlarının arttırılması da olan Bakan Bilgin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gelir dağılımını düzeltecek en önemli mekanizma toplu sözleşme düzenidir. Bu konuda sendikalaşma oranını arttırmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer tanrıverdi 8 Eylül 2022 18:43

Geriye dünük bağkur tescil afı

Sonraki Haber Yükleniyor...